Video: laste loogikaülesanne - millises suunas buss sõidab? (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Youtube

Loogikaülesanne, mille abil testitakse laste loogilise mõtlemise oskusi ja mida enamik lapsi suudab kiiresti lahendada, pani täiskasvanud pead murdma.

Ülesandes küsitakse, millises suunas kollane koolibuss sõidab.

National Geographic tegi sellest saatesarja «Brain Games» jaoks oma variandi, milles on bussi mõlemad pooled identsed, mille tõttu ei ole võimalik lihtsalt vihjeid leida.

Lahenduse võti peitub bussiuste mittenägemises, sest uksed annavad vihje, millises suunas buss sõidab.

Kui on vasakpoolne liiklus, siis buss sõidab paremale ja kui on parempoolne liiklus, siis vasakule.

National Geograpicu katsed näitasid, et 80 protsenti alla kümneaastastest lastest lahendas populaarse loogikaülesande kiiresti ja õigesti.

Kui sama ülesannet paluti lahendada täiskasvanutel, siis neil tekkis raskusi, kuna bussi mõlemad otsad olid identsed ja uksi näha ei olnud.

Psühholoogide sõnul saavad lapsed selliste ülesannetega paremini hakkama, kuna nende kujutlusvõime ja visualiseerimine ei ole nii jäik kui täiskasvanutel.

Alla 12-aastased lapsed mõtlevad ja näevad maailma «kasti seest väljas», samas kui täiskasvanutel on tugevalt kinnistunud ja kitsendavad mõttemustrid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles