Täna tuuakse päevavalgele eestlaste uimastiharjumused läbi ajaloo!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
„Kärbseseent ma söön iga aasta, kui seenele lähen,“ tunnistab kanepikasvataja Raoul Luigend
„Kärbseseent ma söön iga aasta, kui seenele lähen,“ tunnistab kanepikasvataja Raoul Luigend Foto: Kanal 2

Täna kell 20:30 esilinastub Kanal 2s intrigeeriv erisaade «Keelatud vili. Pilguheit Eesti uimastiajaloole», mis paljastab eestlaste ja uimastite seosed läbi sajandite.

Tänane erisaade «Keelatud vili» toob ekraanile kireva uimastiajaloo, millest on lainetena üle käinud nii kokaiin, alkohol kui ka kanep.

Arhiividest välja otsitud ajaleheteated tõestavad, kuidas juba esimese vabariigi aegu maadles politsei meelemürkidega ja jultunud narkoärikatelt suudeti konfiskeerida tervelt kilo kokaiini.

Foto: Postimees.ee

Muuhulgas selgub seegi, et kunagi vaid tarkade tööriistaks peetud punast kärbseseent käiakse metsas aktiivselt otsimas tänapäevalgi.

«Kärbseseent ma söön iga aasta, kui seenele lähen,» tunnistab kanepikasvataja Raoul Luigend, kes tänases erisaates paljastab mitmeid teisigi 21. sajandi uimastiharjumusi.

Miks käivad moodsad eestlased välja sadu eurosid šamaanirituaalide eest, mille käigus tarvitatakse oksendama ajavat hallutsinogeenset jooki ayahuascat? Või mida ajavad heinamaadel taga inimesed, kes seal purk näpus ringi liiguvad?

Erisaates saavad sõna narkovastase võitluse eksperdid, kergete meelemürkide pooldajad, arstid ja arvamusliidrid.

Erisaade „Keelatud vili. Pilguheit Eesti uimastiajaloole“ esilinastub Kanal 2s täna kell 20:30!

Iframe:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles