«World of Warcrafti» uus osa lõi rekordi

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«World of Warcrafti»
«World of Warcrafti» Foto: Repro

Maailma kõige populaarsem internetimäng «World of Warcraft» («WoW») tegi läinud nädala teisipäeval välja tulnud uue lisapaketiga maailmarekordi. Esimese 24 tunni jooksul ostis mängulisa «Cataclysm» 3,3 miljonit inimest. Ka eelmine selline rekord kuulus «WoW-d» välja andvale Blizzardile: 2008. aastal ilmunud WoW mängulisa «Wrath of the Lich King» osteti esimese ööpäeva jooksul 2,8 miljonit eksemplari.



Eestis on huvi mängu uue paketi vastu jahedam kui mujal maailmas. Jaanus Kukk mängumüügifirmast gamestar.ee ütles, et nende «Cataclysmi»-müük oli eelmisest lisapaketist tagasihoidlikum.

Mängude müük vähenes

««Cataclysmi» müüsime esimesel nädalal umbes 1500 tükki võrreldes «Wrath of the Lich Kingi» 3000 eksemplariga,» nentis Kukk. «Ma arvan, et oma osa on vähenemises digitaalsel müügil, st 15–20 protsenti mängu ostjatest hankisid selle allalaetavana otse Blizzardilt.»

Kuke hinnangul on videomängude müük 2008. aastaga võrreldes vähenenud 30–40 protsenti. Videomängude müüki mõjutas majanduslangus, aga ka see, et järjest enam inimesi teeb oste internetist.
Ööl vastu 7. detsembrit täpselt kell 00.00 avas öömüügiks oma uksed üks Eesti suuremaid videomängude poode, Rocca al Mare kaubanduskeskuse Euronics XXL.

«Mängu võisime müüma hakata täpselt 7. detsembril ja seda me tegimegi,» ütles Sandman grupi meelelahutustoodete ja IT-tarvikute tootejuht Jan Rist. «Kohal oli sadakond inimest, eelmise lisapaketi müügile paiskamisega võrreldes tunduvalt vähem. Esimestel tundidel osteti 200 «Cataclysm»-mängulisa.»

«WoW» on internetipõhine rollimäng, kus muinasjutumaailmas tegutsevad mängijad saavad suhelda ja võidelda teiste mängijate ning programmi juhitavate tegelastega. Mängijad moodustavad klanne, mille tegelased mängus koordineeritult tegutsevad. Mängimiseks peab kasutaja maksma igakuist tasu – 499 krooni 60 päeva eest.Esimene «WoW» tuli välja 2004. aastal. Blizzardi andmetel on «WoW-l» praeguseks 12 miljonit registreeritud kasutajat.

Avanevad uued maailmad

«Cataclysm» on «WoW» kolmas lisaosa, mis avab mängijatele uusi maailmu, vastaseid, mängitavaid tegelasi ja relvi. «Cataclysmis» on kaks uut rassi ja kolm ala, kus mängijad saavad omavahel võidelda.

Tegelaste maksimaalne tugevustase tõusis viie palli võrra, 85ni. Mitmed tulihingelised mängurid suutsid oma tegelase maksimaalsele tugevusele tõsta juba viis tundi pärast mängu ametlikku starti. Seetõttu nurisetakse mängijate foorumites, et uus lisaosa on liiga lihtne.

Mängimiseks on vajalik internetiühendus, «WoW» põhimängu ja eelnevate osade olemasolu. Mäng on mõeldud Windowsi ja Maci operatsioonisüsteeme kasutavatele arvutitele. Eelmise osaga võrreldes ei ole riistvaralised nõudmised tõusnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles