Kate McCanni arvates on ta tütar Madeleine McCann ikka Portugalis, kus ta 2007. aastal kadus

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolmeaastane Madeleine McCann
Kolmeaastane Madeleine McCann Foto: SCANPIX

Inglanna Kate McCanni arvates on ta tütar Madeleine McCann, kes 2007. aastal Portugalis Algarve kuurortis Praia da Luzis kadus, ikka veel Portugalis.

Kate McCann on veendunud, et lapse kolmeaastasena röövinud ei viinud teda riigist välja, edastab The Telegraph.

Madeleine McCanni kadumise järgselt 2007. aasta mais on tema kohta saadud vihjeid maailma erinevatest paikadest, kuid seni ei ole ükski neist paika pidanud.

Politsei teooria kohaselt võidi tüdruk müüa lastetule paarile või narkoärikatele, kuid lõplikult ei ole need kinnitust leidnud.

«Üsna tihti on uudistes lugusid aastakümneid kadunud ja siis taasleitud inimestest. Mu tütar võib ikka olla Portugalis, mitte mõnes teises riigis,» arvas inglanna.

Leicestershires Rothleys koos abikaasa Gerry McCanni ja veel kahe lapsega elav 47-aastane Kate McCann veab kadunud inimeste otsimisega tegelevat heategevusorganisatsiooni Missing People. Tema uuringu kohaselt ei vii lapseröövijad röövitud lapsi tavaliselt röövimispaigast väga kaugele, kuna see osutub kulukaks.

«Ka minu tütart ei viidud kaugele, ta võib ikka Algarves Praia da Luzis olla. See on küll spekulatsioon, kuid lapseröövijad käituvad tavaliselt sama mustri järgi,» jätkas tütre kaotanu.

Madeleine McCann peaks selle aasta mais saama juba 13-aastaseks. Vanemate kinnitusel ei anna nad alla ja loodavad kunagi tütrega uuesti kohtuda.

McCanne on tütre otsimisel aidanud nii Briti ja Portugali politsei kui eradetektiivid, kuid lapse saatuse kohta puuduvad seni täpsed andmed.

Uurijad töötasid läbi 8658 vihjet oletatavalt Madeleine McCanni nägemise kohta maailma erinevates paikades ning uuriti 650 seksuaalkurjategija liikumisi nii 2007. aastal kui pärast seda.

2013. aastal seostati Madeleine McCanni kadumist võlts heategevusorganisatsiooniga, mis käis Praia da Luzis annetusi kogumas. Kahtlust äratanud isikuid nähti enne tüdruku kadumist ka majutuspaiga juures, kus elasid Praia da Luzis McCannid.

Briti siseministeerium andis politseile veel kaks miljonit naela (2,58 miljonit eurot) Madeleine McCanni kadumise uurimiseks kuni aprillini.  

Selle lapse kadumisega seotud uurimiskulud ulatuvad nüüdseks kümne miljoni naelani (12,9 miljonit eurot).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles