Galerii ja hoogne video kuumade blondiinidega: «Klassikokkutulek» meeleolukas esikas Coca Cola Plazas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmapäeval, 17. veebruaril jõudis kinolinale Eesti komöödia «Klassikokkutulek», mille peaosades mängisid Mait Malmsten, Henry «Genka» Kõrvits ja Ago Anderson.

Foto: Viktor Burkivski

Õigupoolest on raju, kuid samas südamliku komöödia algstsenaarium pärit Taanist, kus samanimeline film 2011. aastal üliedukalt kinod rahvaga täitis.

Tohutust menust innustatuna on taanlastel tänaseks töös juba filmisarja kolmas osa. Täpselt samasugune pöörane publikumenu saatis ka soomlaste versiooni. 

Meie jaoks kohandas originaalstsenaariumi hetke üks premeeritumaid stsenariste, dramaturg ja näitleja Martin Algus, kes loo meisterlikult ja sädeleva huumoriga Eesti konteksti tõi.

Foto: Viktor Burkivski

Millest lugu räägib?

Kooli lõpetamisest on möödas 25 aastat ja kolm klassivenda asutavad end koos veidi vastumeelselt kokkutulekule. Mart, Toomas ja Andres on üsna tavalised tublid ja toredad mehepojad, kel elus kõik pealtnäha okei, aga ometi on eredaimad unistused jäänud kas saavutamata või vajunud kaugele unustuse hõlma.

Et ennast argirattast korraks välja tõmmata otsustavad semud üritusele eelneval nädalavahetusel linna peale minna ja tunda end taas 18-aastastena. Ometi on nii maailm kui meeste füüsis pikkade aastatega kõvasti muutunud.

Pole midagi naljakamat keskealistest meestest, kes püüavad meeleheitlikult olla nooremad, kui kere kannatab. Pole midagi kurvemat olukorrast, kus vaim on endiselt valmis, aga liha kipub järele andma. Igas vananevas kehas elab igavesti noor hing, kes imestab, mis pagan küll on tema kestaga juhtunud!

Südamlikke tragikoomilisi dialooge, pisarateni naerma ajavaid olukordi ja parimat näitlejameisterlikkust pakkuv «Klassikokkutulek» on komöödia, mida Eesti kino on juba tükk aega oodanud.

Ka filmi režissööri René Vilbre sõnul ei ole sellist hoogsat ja julget komöödiat Eestis keegi varem teinud. «Nii häid stsenaariume juhtub kätte harva. Lugedes tuli mõnusalt tuttav tunne, sest ka minul möödus hiljuti 25 aastat keskkooli lõpetamisest, just nagu meie kolmel peategelasel,» põhjendab Vilbre filmi ette võtmist.

Foto: Viktor Burkivski

«Meil on toredad peakangelased,» rõõmustas produtsent Kristian Taska filmi staaritrio Mait Malmsten, Henry «Genka» Kõrvits ja Ago Anderson osaluse üle, ning lisas: «Igaüks, kes on vaadanud «Kreisiraadiot» on kindlasti nõus, et režissöör René Vilbre on kõige õigem mees seda kolmikut juhendama. Tegime otsekohe ja ausa komöödia, ilma igasuguse valehäbita.»

Foto: Viktor Burkivski

Filmi produtsent Evelin Soosaar-Penttilä lisas: «Ka filmi kõrvalosades astub üles muljetavaldav staaride paraad – Mart Müürisepp, Kadri Adamson, Märt Pius, Grete Klein, Gerli Rosenfeld, Kristiina-Hortensia Port, Maarja Jakobson, Marika Korolev, Ene Järvis jpt.»

Vaata pildigaleriid ja videot filmis kaasa löönud kuumade blondiinidega!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles