Duši tugeva veejoaga ei tohiks nägu pesta

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Hommikune ja õhtune näopesemine on osa igapäevasest nahahooldusest, kuid dermatoloogide ja kosmeetikute sõnul tehakse nägu pestes vigu.

Nahahoolduseksperdi Kaye Scotti sõnul on palju neid, kes lasevad endale dušist tugeva veejoa näole, kuid just see kahjustab näo õrna nahka, edastab Daily Mail.

«Paljud eelistavad nägu pesta dušši võttes ja veetemperatuur on sama kõrge kui keha pesemisel, kuid seda ei tohiks teha. Põskedel olevad, nahapinna all olevad väikesed kapillaarid saavad kahjustada ja naha üldine seisund võib halveneda,» selgitas Scott.

Kuum vesi võtab näonahalt vajaliku rasukihi ja nahk muutub kuivaks, tuues kaasa sügavad kortsud.

Spetsialistid soovitavad nägu pesta kraanikaussis oleva leige veega, kuna selle puhul puudub nahale tugev surve ja see pesemisviis ei kuivata nahka. Näole saab vett siis panna just sellise tugevusega, et oleks mõnus. Näonahk reageerib juba kergele puudutusele ja sellest piisab, et nahk «masseeritud» saaks.

Nahaekspertide sõnul ei tohi näonahka pesta kätepesuseepide ega ka šampooniga, milles tavaliselt on tugevaid aineid, mis nahka kuivatavad ja naha loomulikku tasakaalu kahjustavad.

Lliiga kuuma vee ja seebiga pesemisel tekivad tugevad kapillaaride kahjustused, mis on nahapinnal nähtavad punaste laikudena.

Eksperdi sõnul peaks näo ilurutiinile võtma kulutama aega, sest kiirustades tegemisel võib tulemus olla soovitule vastupidine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles