Elu24 galerii ja video: noor muusik Frederik Küüts esitles esik-EPd!

Madis Sinivee
, fotograaf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Noor Pärnu muusik Frederik Küüts esitles kodulinnas oma esimest lühialbumit «Lights & Lies». Vanas Postimajas toimunud kontsert tõi kokku suurel hulgal Pärnu noori.

Kogumiku ilmumisega täitis autor oma kauaaegse unistuse ja sai lõpuks välja anda loomingut ühendava terviku. EP jaoks kogus Küüts rahastuse Hooandja kaudu, mis osutus oodatust edukamaks. 

Esitluskontserdid toimusid kahes linnas: Tallinnas ja Pärnus. Mõlema linna publikule jagus lauljal vaid tänusõnu ning pealinna esinemispaika Kivi Paber Käärid pidas ta mõnusalt privaatseks ja hubaseks. Kui Elu24 uuris, kuidas lindistamine läks,saime vastuseks, et eelkõige sai ta sellest perioodist uusi kogemusi ning sõpradega stuudios veedetud aeg läks kindlasti asja ette. Frederik lubas, et ka tulevikus võib temalt uusi materjale oodata ning võib-olla ka tervikliku albumit. Lähitulevikus on siiski sihiks video tegemine loole "Here for you" . Uusi visuaale võib netiavarustes kohata juba märtsi alguses. Uurides, kas Frederiku võib näha ka superstaarisaates, vastas ta, et seda kindlasti mitte. Muusiku arvates on ka teisi võimalusi tippu tõusmiseks.  

Plaadil mängivad:

Frederik Küüts - vokaal ja kitarr

Karl Birnbaum - basskitarr

Johannes Eriste - trummid

Erko Niit - kitarr, back-vokaal ja kõristid

Laura Junson - back-vokaal

Martin Mänd - tšello

Marek Talts - elektrikitarr

Frederiku tegemistel saab silma peal hoida Facebookis ja Spotifys.

Kes on Frederik Küüts? 

Frederik Küüts on 16-aastane Pärnu muusik, kes on aastate jooksul jõudnud üles astuda juba mitmetel lavadel. Ta on lõpetanud Vändra Muusikakooli ja hetkel täiendab ta ennast tunnustatud muusik Marek Taltsi käe all. Frederik alustas muusika kirjutamist juba väga noorelt ja jõudis nüüd oma esik-EPni. Noormeest nõustavad tuntud muusikud Laura Junson ja Erko Niit. Mõlemad on silma jäänud sellistest koosseisudest nagu Kali Briis ja Laura Junson & The Jeth. Varasemalt on lühialbumilt ilmunud singlid "Not Today" ja "Words of Safety". 

Huvitava faktina võib välja tuua, et Frederiku lugu "Not Today" püsis blogi MuusikaPlaneet TOP10 tabeli esikolmikus suisa neliteist nädalat.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles