Järvamaa legendid ootavad lintilugemist

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ringhäälingumuuseum
Ringhäälingumuuseum Foto: Eesti Ringhäälingumuuseum

Eesti ringhäälingumuuseum kutsub osalema Järvamaa legendidel põhinevate lühikuuldemängude konkursile.


Eesti inghäälingumuuseumi teadur-pedagoog Tarmo Kannik ütles, et ettevõtmise eesmärk on ärgitada koguma ja kasutama Järvamaaga seotud rahvapärimuslikke legende, propageerides neid taasesitatuna kuuldemängu võimalusterohkes ja mõjusas vormis.

Konkurss on avalik ja sellest võivad osa võtta kõik soovijad olenemata vanusest. Osalemiseks tuleb tuleva aasta 23. veebruariks esitada Eesti ringhäälingumuuseumile Järvamaa legendil põhineva lühikuuldemängu stsenaarium ja 31. märtsiks kuuldemängu salvestis, mida saab teha muuseumis.
Osalejate töö lihtsustamiseks korraldab muuseum jaanuaris koolituspäeva, kus jagab teadmisi legendide kogumisest, kuuldepildi stsenaariumi koostamisest ning kuuldemängu lavastamisest ja salvestamise võimalustest.
Osatäitjad, lavastajad ja helitaustade loojad valib autor.

Valminud lühikuuldemänge hindab žürii, kuhu kuuluvad Järvamaa muuseumi, ERR Raadioteatri ja Eesti ringhäälingumuuseumi esindajad. Parematele paneb meened välja konkursi korraldaja. (JT)

TEAVE
Eesti ringhäälingumuuseum ei sea salvestiste kasutusele mingeid piiranguid. Projektis osalejad saavad oma lühikuuldemängu salvestisest koopia ja omavad õigust kasutada seda vastavalt soovidele. Lisaks läheb üks koopia kõikidest salvestistest Järvamaa muuseumile.
Lisateave: www.rhmuuseum.ee, telefon: 385 7055, e-post: teadur@rhmuuseum.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles