Esileedi Ieva Ilves kannab tänasel presidendi vastuvõtul tuntud läti moedisaineri loomingut (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna toimub Tallinnas Estonias pidulik presidendi vabariigi aastapäeva vastuvõtt, kus esimest korda osaleb ka värske esileedi Ieva Ilves. Pikalt on murtud pead, kas naine kannab vastuvõtul Eesti moekunstniku loomingut või pöördub mõne Läti ehk kodumaa disaineri poole. 

Foto: Tairo Lutter

Tänase presiendi vastuvõtu Ieva Ilvese kleidi autor on läti moekunstnik Ingrīda Drāzniece, keda inspireeris kleidi loomisel Eesti talv, hall taevas ja kaunis härmatis.

Foto: Liis Treimann

Ingrīda Drāzniece on lätlannast moedisainer, kellel on muljetavaldav taust ning mitmed auhinnad rahvusvahelistelt võistlustelt. Naine on tuntud unikaalsete prinditud kangaste poolest avant-garde kollektioonides Perestroika (1987), Jazz (1988), Futurism of the 21st Century (1989) ja Ecology (1990).

Foto: Erlend Štaub

Ingrida on teinud koostööd mitmete moeajakirjade ning väljaannetega kui nii stilisti kui moeillustraatorina. Lisaks on naine kaasa löönud disainiprojektides ning moekunstnikuna ohtratel kunsti -ja meelelahutusüritustel üle maailma.

1952.aastal sündinud Ingrida lõpetas oma õpingud moekunstnikuna Riias College of Design and Applied Arts'i koolis 1974.aastal. Varsti pärast seda töötas ta Riia Moemajas ühe nõutuma moekunstnikuna.

1991.aastal lõi Ingrida oma moebrändi INGRID DESIGN. Tänu suurele nõudlusele avas naine MTM'i liini, millele ta  nüüdseks pühendab kõige rohkem aega ja tähelepanu.

Tänaseks on Ingrida üks olulisemaid disainereid Läti moemaastikul. 2013.aastal sai ta auhinna elutöö eest, arendades Läti moemaastikku.

Tema firmamärgiks on kaasaegne elegantne stiil, millele tõmbab joone alla tema klientide tugev isiksus. Ta kasutab ainult kõrgeima kvaliteediga kangaid ning pöörab ohtralt tähelepanu detailidele.

2010.aastal lõi naine käsitööehete liini nimega Ingrida Drazniece Limited Edition, kus ta kombineerib looduslike kive ja poolvääriskive, metalli ning kvaliteetseid kangaid.

Tutvu Läti disaineri loominguga lähemalt ka Facebookis.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles