«Eesti talendi» võitis Erki-Andres Nuut

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti talent finaal
Eesti talent finaal Foto: Jelena Rudi

Saate «Eesti talent» võitis lehepillimängija Erki-Andres Nuut.

Esikolmikusse pääsesid Terminatorz Family, Simo Atso ja Erki-Andres Nuut.

Võistlejad ja kohtunike hinnangud

Tantsukool Semiir, 17-31-aastased - tants

Semiir  on alates 1998.aastast Kuressaares tegutsev huvialakool. 2006. aastal tuli Semiir Soomes hip-hop tantsu Euroopa meistriks ja Saksamaal Bremenis hip-hop MM kahekordseks maailmameistriks.

Valdo Randpere: Mulle meeldib teie etteaste, kuigi ma pole vist eriti objektiivne. Kui Kihnul on oma Virve ja ruhnlastel oma karu ja muhulastel Ivo Linna ja hiidlastel pole mitte midagi, siis saarlastel on Semiir.

Kristiina Heinmets-Aigro: Ma loodan, et teie tiitlite hulka lisandub täna ka Eesti talendi tiitel. Teid iseloomustab eriline võime esitada hiphoptantsu väljapeetult ja täiesti sünkroonis.

Mihkel Raud: Mina ei ole saarlane ja mind nii lihtsalt ära ei osta, kuid puhtalt professionaalsuse poolest olete nendest kümnest ühed tugevamad. Ainus probleem, et kui peaksite nii paljude inimeste vahel võiduraha jagama, võivad tekkida loomingulised erimeelsused.

Simo Atso, 9-aastane koolipoiss - trummimäng

Simo sattus trummide taha 2-aastaselt ning trummipulki ei ole ta siiani käest visanud. Simole meeldib ka mängida kitarri ja arvutimänge ning teha sõbraga videoid. Ta unistab saada kuulsaimaks Eestist pärit trummariks.

Valdo: Ühes mõttes hea, et võtsid kaasa kitarristid. Ma nean seda, kes leiutas trummimasina, sest nii kihvt oli kuulata inimlikke eksimusi.

Kristiina: Minu vanem poeg teatas, et soovib jõuluvanalt trumme. Ei kujuta ette, mis saab toimuma pärast sinu etteastet, see epideemia levib üle Eesti. Ma ristiksin su uueks Gunnar Grapsiks.

Mihkel: Need topelt bassitrummi osad olid väga head. Mina tahan jõuluvanalt Simo särki. Väga kõva!

Eno Lints, 18-aastane õpilane - jalgpallitrikid

Põltsamaa gümnaasiumi  õpilane Eno tüdines jalgpallist ja uueks väljakutseks sai freestyle. Poolfinaalis üllatas noormees kohtunikke ja publikut, kui tegi trikke põleva palliga.

Valdo: Spordiga kokku puutunud inimesena tean, et see, mida sa teed palliga, on väga hea ja keeruline. Kuid jalgpall on parem kui freestyle.

Kristiina: Su leegitsev pall on teinud ajalugu, kuid tänases etteastes pole ma nii kindel.

Mihkel: Usu mind, see etteaste oleks olnud sama hea ilma vatist habeme ja ingliskeelse särgita. Väga tubli!

Rose-Marie Riitsalu, 9-aastane koolitüdruk - iluvõimlemiskava

Rose-Marie õpib Tõrva gümnaasiumi kolmandas klassis ja on alates kuuendast eluaastast käinud oma ema Ulvi Riitsalu käe all tegutsevas tantsustuudios Lys. Viimased kaks aastat treenib ta end veel ka Tartu võimlemisklubis Janika.

Valdo: Ma käisin eile Tõrvas ja inimesed tulid minu juurde ja tahtsid sinust rääkida. Minu poolest võiksid võita.

Kristiina: Sa oled nii imearmas, kaunis printsess siin laval ja hoian pöialt, et mõne aasta pärast esindad Eestit olümpial.

Mihkel: Valdo ja Kristiina ütlesid kõik olulise ära.

Meel, 12-aastane koolipoiss – Michael Jacksoni stiilis tants

Meeles tärkas huvi Michael Jacksoni muusika ja tantsu vastu, kui popikoon möödunud aastal suri. Poiss hakkas vaatama Jacksoni videosid ning nende järgi põhilisi tantsuliigutusi harjutama.

Valdo: Mina arvan ka, et sul läks väga hästi. Sul on elus algusest peale hästi läinud - Michael Jackson raiskas selle nimel miljoneid, et välja näha nagu sina praegu. Mulle väga meeldis. Sa oled tõesti hästi kiiresti hästi palju edasi arenenud.

Kristiinaga: Pean Valdo arvamusega ühinema. See oli väga superluks, vahva, mõnus etteaste.

Mihkel: See oli ikka väga hea mõte teised inimesed lavale tuua. Lahe oli näha 12-aastast poissi, kes tantsib profid laua alla.

Madis Arro, 24-aastane väikeettevõtja - laul

Kõige olulisem Madise elus on tema pere - kaks pisipoega ja elukaaslane. Peaaegu sama  tähtis on Madisele ka laulmine ning ta unistab  saada professionaalseks lauljaks.

Valdo: Sul on väga hea muusikaline maitse! Mul on väga hea meel, et sa Jeesust ära ei tapnud ja tegid oma senise parima etteaste.

Kristiina: Sinu hääl on minu jaoks olnud alati kui teisest galaktikast. Mul on hea meel, et sa finaalis oled.

Mihkel: Tõsi on see, et Kristiina on sind voor vooru järel siia tassinud. Mulle pole see peenike hääl kunagi meeldinud, aga sa tõestasid, et ma eksisin, sest kui sa oma pärishäälega laulsid, oli see suurepärane.

Mark Oja, 11-aastane koolipoiss - huumoriminutid

Mark õpib Toila Gümnaasiumis 5. klassis ning on juba 1. klassist alates juhtinud koolis näiteringi. Ta kirjutab ise näidendeid ja ka lavastab. Juba lasteaiast saati unistab Mark saada näitlejaks või lavastajaks.

Valdo: Mul oli ka lapsepõlves lavaline ambitsioon. Aga mina olen väga uhke, et praegu kohtunik olen, kui sinusugused esinejad on.

Kristiina: See, mida sina suudad oma vanuses üksinda laval teha, on täiesti uskumatu.

Mihkel naeratas ja ei tahtnud midagi öelda.

Marta ja Edgar Vunš, õpilased – akrobaatiline kava

11-aastane Marta ja 9-aastane Edgar on tantsinud juba väikesest peale. Edgar saavutas sügisel Saksamaal MM-il soolotantsus 5. koha ja Marta on kahekordne Eesti meister. Vaatamata murdunud käeluule osaleb Marta vapralt finaalis.

Valdo: Väga vahvad olete. Nii vahvat koletisemaski pole enam ammu näinud. Andsite endast parima, tegite tublid lahendused. (Martal oli käsi kipsis.)

Kristiina: Teie etteasted on nagu kosmos. Olete väga andekad!

Mihkel: See number oli õe-venna armastuse lugu ja teie armastust oli siia saali hästi paista.

Erki-Andres Nuut, 21-aastane muusik - lehepillimäng

Erki-Andres on pärit musikaalsest perest ning on ihult ja hingelt muusik. Ta tegutseb erinevates projektides ja bändides. Muusikata ta oma elu ette ei kujuta ning tema suurim unistus on saada väga heaks muusikuks.

Valdo: Minu meelest tore, et see instrument end kapriissena näitas, muidu hakkas tunduma, et see asi on liiga lihtne.

Kristiina: See oli originaalsuse meistriklass omaette!

Mihkel: Et demonstreerida, kui keeruline see pill on, võtsin kaasa oma oblika. (Mihkel proovis ja mitte midagi ei tulnud välja.)

Terminatorz Family, 24-aastased poisid – tants

Möödunud aastal breaktantsu-üritusel Battle of the Est tegid poisid hollandlaste vastu võisteldes nii võimsa tantsulahinugu, et neid kutsuti terminaatoriteks. Poolfinaalis õigustasid nad oma nime taas; kuigi üks nendest vigastas laval põlve ja pidi esinemise katkestama, tantsisid teised kolmiku finaali.

Valdo: Põhimõtteliselt juba eelmises saates alustasite nagu sõjafilmi ja täna see võitlus jätkus. Te olete väga andekad ja ma loodan, et teil läheb hästi.

Kristiina: Teil on kaasasündinud ja spetsiifiline kehatunnetus, muidu te ei oleks võimelised niimoodi esinema. Teie etteasted on nagu vulkaanid, ettearvamatud ja võimsad.

Mihkel: See oli vapustav!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles