Pildid: pikne 828-meetrise Burj Khalifa kohal (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Araabia Ühendemiraatides Dubais asuv 828-meetrine pilvelõhkuja Burj Khalifa jääb alatihti pikselöökidele ette just oma kõrguse tõttu.

29-aastane fotograaf Mohammad Azmi jäädvustas hiljutise pikselöögi selle maailma kõige kõrgema hoone kohal, olles teise kõrghoone katusel, mis samuti pikset ligi meelitab, edastab Gulf News.

Umbes 1,5 miljardit dollarit maksma läinud kõrghoonet tunatkse lisaks Burj Khalifa nime all ka Burj Dubaina. 2010. aastal valminud hoone katus asub 636 meetri kõrgusel, kuid antenn ulatub 828 meetri kõrgusele.

Dubai meedia andmetel on nüüdseks sellel pilvelõkujal pikselöökide eest kaitsev turvasüsteem, mis koosneb ilmamuutusi registreerivatest sensoritest ja kaitsepaneelidest.

Pikse tekkides reageerivad sensorid ja kõrghoone ülaosa kaitsepaneelid tekitavad vastulöögi, mille tõttu hoone kahjustada ei saa.

Burj Khalifa kaitseb end seega isetekitatud löögiga, mis liigub alt üles, samas kui pikne liigub ülevalt alla.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles