Video: kolmepäevasena röövitud Zephany pere leidis ta 17 aastat hiljem üles

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Celeste Nurse (paremal) suundumas koos elukaaslasega kohtusse
Celeste Nurse (paremal) suundumas koos elukaaslasega kohtusse Foto: SCANPIX

Lõuna-Aafrika Vabariigis Kaplinnas toimub kohus naise üle, keda süüdistatakse  kolmepäevase lapse röövimises19 aastat tagasi.

1997. aastal sünnitas Celeste Nurse  Kaplinna Groote Schuuri haiglas  tütre, kes sai nimeks Zephany Nurse, kuid kolm päeva pärast sündi laps kadus, edastab CBS news.

Pere leidis tütre 17 aastat hiljem üles, kui märgati, et ühes koolis õpib teismeline, kes sarnaneb nende olemasoleva tütrega.

Kohtus ilmnes, et 27. aprillil 1997 oli Celeste Nurse pärast keisrilõikust taastumas ja Zephany oli tema haiglavoodi juures oma asemel.

Põetajaks maskeerunud naine küsis sünnitusjärgselt uimaselt Nurse´ilt , kas ta tohib tema nutva tütre sülle võtta. Celeste Nurse nägi, kuidas medõde ta lapse sülle võttis, kuid siis jäi magama.

Ta ärkas selle peale, et teda raputas veel üks medõde, kes küsis, kus laps on. Naine sõnas, et teine isik võttis ta lapse sülle, et teda rahustada.

Siis mõistsid nii ema kui medõde, et tüdruk võidi röövida, nad otsisid kogu haiglast, kuid ei leidnud teda.

Celeste Nurse ja ta mees Morne Nurse lahkusid haiglast väga kurbadena, sest nende esimene laps oli kadunud ja nad ei teadnud, mis temaga juhtuda võis.

Paar sai hiljem veel kolm last, kuid nad ei unustanud oma esimest last mitte kunagi. Nad tähistasid alati Zephany sünnipäeva hoolimata, et teda kohal ei olnud ja tegid avaldusi, et röövija nende tütre tagasi tooks.

2009. aastal võttis perega kontakti naabruses elanud Glenda Doubell, kes teatas, et annab tütre tagasi, kuid tahab saada 33 000 dollarit. Pere teatas juhtunust politseile ja läks kohtumispaika, kuid helistaja ei ilmunud kohale.

Politsei jõudis Nurse´idel helistanud naise jälile ja arreteeris ta süüdistatuna raha väljapressimises. Kohus määras talle karistuseks kolme aasta pikkuse koduaresti ja sadu tunde ühiskondlikult kasulikku tööd.

Nurse`ide tütre kadumise mõistatus hakkas lahenema, kui pere 13-aastane tütar Cassidy vahetas kooli ja seal õppis juba varem temaga väga sarnane tüdruk.

Tüdrukutest said sõbrannad ja Morne Nurse hakkas uurima, kuidas võõras laps sai tema tütrega nii sarnane olla, kahtlustades kohe alguses, et äkki on ta kadunud Zephany.

Morne ja Celeste Nurse olid selleks ajaks lahku läinud ja mees ei soovinud eksnaist lapse leidmise teatega ehmatada enne, kui asi oli kindel.

Isa lootis kogu südamest, et ta tütre «kaksik» on kaua aega tagasi kadunud tütar ja nii läkski. 2015. aastal kinnitas politsei tehtud DNA-test, et Cassidy ja Zephany on õed.

Zephany oli kogu oma senise elu elanud bioloogilisest perest vaid paari kilomeetri kaugusel õmblejanna juures, kes ta imikuna haiglast röövis.

51-aastane õmblejanna anti kohtu alla süüdistatuna lapseröövis ja identiteedivõltsimises, kuid seni on ta süüd eitanud.

Naine selgitas kohtus, et tal oli mitu raseduse katkemist ja tal katkes rasedus ka 1997. aastal pärast mida ta otsustas adopteerida.

Naise sõnul sai ta Zephany võtta Kaplinnas tegutsenud adopteerimisametniku loal, kuid mehele ja sugulastele teata, et sünnitas tütre.

Ta lisas, et tal kulus aastaid enne, kui ta suutis lapse omaks võtta ja teda tütreks pidama hakata.

Zephany bioloogiline ema Celeste Nurse sõnas, et ta on valmis lapseröövijale andestama, sest tegelikult on see naine ta tütart hästi kasvatanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles