ETV ja ETV+ kogusid 24. veebruaril suure hulga vaatajaid

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Presidendipaari välimusest võis välja lugeda üksmeelt ja harmooniat. Kogu taasiseseisvunud Eesti ajaloos pole me näinud nii minimalistlikus rüüs presidendiprouat – Läti moelooja Ingrida Drazniece kleit Ieva Ilvesele ei tõmmanud tähelepanu vormi ega värviga, vaid rõhutas aupaklikult kandja enese ilu. Kui varem kippus Toomas Hendrik Ilves oma toonase koloriitse ja särava kaasa varju jääma, siis seekord paistsid tema hea rüht, suurepärane vorm ja kergelt päevitunud jume kaugele.
Presidendipaari välimusest võis välja lugeda üksmeelt ja harmooniat. Kogu taasiseseisvunud Eesti ajaloos pole me näinud nii minimalistlikus rüüs presidendiprouat – Läti moelooja Ingrida Drazniece kleit Ieva Ilvesele ei tõmmanud tähelepanu vormi ega värviga, vaid rõhutas aupaklikult kandja enese ilu. Kui varem kippus Toomas Hendrik Ilves oma toonase koloriitse ja särava kaasa varju jääma, siis seekord paistsid tema hea rüht, suurepärane vorm ja kergelt päevitunud jume kaugele. Foto: Erlend Štaub

ETV vaadatavus oli Eesti Vabariigi 98. sünnipäeval, 24. veebruaril, väga kõrge. TNS Emori telemõõdikuuringu andmetel vaadati üle kogu Eesti telerit keskmiselt 5 tundi 47 minutit, eestlastest televaatajad aga veetsid teleri ees koguni 6 tundi ja 6 minutit, sellest ligi 3 tundi ETV programmi jälgides.

ETV saatepäeva tipphetkel, veerandtunnil kell 20.00-20.15, tõusis televaatajate arv 353 tuhandeni. Päeva jooksul vaatas ETV kanalit vähemalt 15 minutit 553 tuhat inimest.

Rahvuslipu heiskamist Pika Hermanni torni päikesetõusul vaatas ETVst keskmiselt 70 000 inimest (eelmisel aastal 49 000). Oikumeenilist jumalateenistust Tallinna toomkirikus 75 000 inimest.

Foto: Rannar Raba

Kaitsejõudude paraadi Vabaduse väljakul jälgis ETV vahendusel keskmiselt 200 000 vaatajat. Salvestust riiklike teenetemärkide üleandmisest vaatas 84 000 inimest.

Foto: Liis Treimann

Iseseisvuspäeva piduliku kontserdi otseülekannet Estonia teatrist vaatas keskmiselt 229 000 inimest (mullu 218 000).

Foto: Tairo Lutter

Vabariigi Presidendi ja proua Ieva Ilvese vastuvõtul oli keskmiselt 321 000 vaatajat. Selle ülekande ajal teleri ees olnud eestlastest jälgis vastuvõttu 68 protsenti vaatajaist.

Foto: Andres Putting / presidendi kantselei

24. veebruari «Aktuaalset kaamerat» vaatas keskmiselt 319 000 inimest. Mängufilm «Vehkleja» meelitas telerite ette keskmiselt 186 000 vaatajat.

Esmakordselt sai ülekandeid vabariigi aastapäeva pidulikest sündmustest vaadata ka venekeelse telekanali ETV+ vahendusel. Päeva jooksul vaatas ETV+ kanalit 72 tuhat televaatajat vähemalt 15 minutit, nende hulgas 47 tuhat mitte-eestlast. Saatepäeva vaadatuim oli kaitsejõudude paraad, mida jälgis keskmiselt 19 tuhat televaatajat.

«Iseseisvusdeklaratsioon on oma pealkirjas suunatud kõigile Eestimaa rahvastele, mitmuses. Seda kiputakse sageli unustama. See, et lipu heiskamise ajal tervitasid Eesti televaatajaid ühiselt erineva emakeelega ETV ja ETV+ ajakirjanikud, andis paljudele lootust, et 2016. aastast saab pöördepunkt, kus saame öelda, et oleme jõudnud deklaratsioonidest tegudeni Eesti tugevdamise suunas,» rääkis ETV+ peatoimetaja Darja Saar.

«Esmakordselt Eesti taasiseseisvumise järel said venekeelsed inimesed tunda end vabariigi sünnipäeva kaasosaliste, mitte kõrvaltjälgijatena. ETV+ alustas vabariigi aastapäeva koos ETVga hommikul kell 7.30. See oli ajalooline hetk, kus ka venekeelne vaataja sai terve päeva vältel jälgida erinevaid üritusi koos venekeelse kommentaariga,» rääkis Saar. «Oleme saanud väga head tagasisidet – meie vaatajatel oli sündmustest huvitav osa saada, neil oli võimalus olla informeeritud nii sõnas kui pildis. Seda kogemust võib pidada väga õnnestunuks. Ja võib arvata, et kui aastapäeva teleülekannete traditsioon oleks olnud samasugune juba varem, ei peaks me praegu arutlema Sergei Menkovi juhtumi üle,» märkis Darja Saar.

ETV ja ETV+ 24. veebruari otseülekanded olid populaarsed ka veebis. ETV-l oli internetis sel päeval üle 40 tuhande vaataja, neist 32 protsenti välismaal. Kanalit ETV+ jälgis interneti kaudu ligi 4000 vaatajat, neist 27 protsenti välismaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles