Toomapäeva etenduses murrab valgus pimeduse

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomapäeva etendus 2008. aastal.
Toomapäeva etendus 2008. aastal. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Teisipäeva õhtul kell 18 toimub Pärnu Vallikäärus traditsiooniline tasuta toomapäeva tule- ja tantsuetendus, milles valgus saavutab võidu pimeduse üle.

Etenduse lavastaja Erki Meltsa teatel koorub ligi pool tundi kestvast etendusest välja lugu, millest on igaühel võimalik leida oma isiklik sõnum.

“Üritus peaks näitama kaasaega ja andma vihjeid tulevikule,” selgitas Melts. “Ei tahaks toimuvat ette ära rääkida, las igal pealtvaatajal tekib kohapeal oma ettekujutus toimuvast.”

Etenduse originaalmuusika autor on Indrek Pinsel ja tuleinstallatsioonid loob Üllar Kallau. Etenduses tantsib ligi paarkümmend Dance@Europe trupi tantsijat.

“Kogu etendus toimub Vallikääru platsil ja parim koht selle jälgimiseks on vall,” andis Melts teada. “Vallikäär on sellise etenduse tegemiseks väga lahe koht.”

Üritusel kuulutab jõulurahu välja Pärnu volikogu esimees Cardo Remmel.

Kaheksandat korda toimuv toomapäeva etendus on varasematel aastatel leidnud aset Pärnu raekoja kõrval platsil. Vallikäärus toimub etendus esimest korda.

Kalendri järgi hakkavad pärast toomapäeva minema päevad taas tasapisi pikemaks ehk valgus saab võidu pimeduse üle.

Rahvakalendri järgi hakkas toomapäevast kehtima muude tööde keeld peale pühadeks ettevalmistumise.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles