Rakvere teatri näitleja Üllar Saaremäe pälvis kolleegidelt lavastajapreemia

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolleegidelt lavastajapreemia saanud Üllar Saaremäe ja parimaks kunstnikuks tunnistatud Kristi Leppik
Kolleegidelt lavastajapreemia saanud Üllar Saaremäe ja parimaks kunstnikuks tunnistatud Kristi Leppik Foto: Rakvere Teater

Rakvere Teater tähistas oma 76. sünnipäeva ja nagu tavaks saanud jagati  kollegipreemiaid möödunud aasta silmapaistvamate tegude, rollide ja saavutuste eest. Toomaks esile 2015. aasta tublimaid töötajaid toimus teatrisisene küsitlus, mille tulemusena sai traditsioonilise raudnaela omanikuks üheksa kolleegide tähelepanu väärinud inimest/tegu.

Kolleegide hinnangul on 2015. aasta tööde põhjal parim naisnäitleja Natali Lohk, rollide “Maailma parim küla” Tuirevi Hillikaineni, „Põhjas” Nataša ning „Hansuke ja Greteke“ nii Nõia, Võõrasema kui Haldjas eest .

Parim meesnäitleja on Toomas Suuman keda hinnati „Sina maga, mina pesen nõud“ John Andressoni, „Romaan” osaleja, „Maailma parim küla” Talumehe ja Juliuse ning „Põhjas” Kostõljovi rollide meisterlikkuse eest. Parim lavastaja on „Buratino” ja „Hansuke ja Greteke” la­vastanud Üllar Saaremäe.

Parima kunstniku preemia võitis lastelavastustele „Buratino” ja „Hansuke ja Greteke” kujunduse loonud Kristi Leppik.

Parimaks etendust teenindavaks kolleegiks tunnistati inspitsient-rekvisiitor Aune Kuul, parimaks teenindajaks Külliki Koulen, parimaks lavastust ettevalmistavaks töötajaks lavastusala juht Tiit Kalm ning parimaks korraldajaks projektijuht Mari Rohtla.

Juba mitu aastat antakse preemia ka kategoorias “Lihtsalt imeline”, millega tunnustatakse laulu - ja tantsujuhte, heli - ja vidokujundajaid. Seekord pälvis selle Tarmo Kesküll lavastuse „Romaan” muusikalise juhtimise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles