Jõuludeajal kuuleb ERRi raadiokanalites mitmeid kontserte

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raadio
Raadio Foto: SCANPIX

Raadio 2, Vikerraadio ja Klassikaraadio häälestavad ennast jõululainele. 

Raadio 2

Esimesel ja teisel jõulupühal - 25. detsembril kell 17.30 esmaesitusena ja 26. detsembril kell 16.30 kordusena - on eetris R2 LIVE kontsert, kus oma uusi ja tuntud laule esitab Liisi Koikson bändiga, pakkudes väga erilise tunni ilusa muusikaga.

Vikerraadio

Vikerraadio lõpetab aasta traditsiooniliselt eriprogrammiga «Lõpp hea, kõik hea», mis on eetris 20.-30. detsembril alates keskpäevast. Kajastatakse päeva tähtsamaid teemasid, eetris on reportaažid ERRi korrespondentidelt nii Eestist kui ka välismaalt.

Kell 14.05 algavas «Persoonitunnis» on külas aasta jooksul silma paistnud inimene, kes võtab kaasa oma lemmikmuusika.

Vikerraadio vahendab otseülekandes nii jõuluõhtu jumalateenistuse Tallinna toomkirikust kui ka esimese jõulupüha jumalateenistuse Tallinna metodisti kirikust. 24. detsembri õhtul kuuleb Euroraadio jõulumuusika kontsertsalvestust Kanadast.

25. detsembril kell 17 algab kontsert «Ole tervitatud, Maria», kus esinevad Tõnis Mägi ja Heldur Harry Põlda. Sama õhtu Ööülikoolis loeb Andrus Vaarik katkendeid Oskar Lutsu Paunvere sarjast, kitarril musitseerib Robert Jürjendal.

26. detsembril vahendab Vikerraadio spordiaasta piduliku lõpuürituse.

Vikerraadiolt lastele

23. detsembril kell 9.45 mängivad Tallinna 21. keskkooli õpilased Ats Anton Varustin ja Karl Elmar Killandi lugusid Raadio Laululaste uuelt plaadilt «Õnneseen» ning kommenteerivad neid.
24. detsembril kell 9.45 on eetris Miniturniiri jõulusaade, kus kõik küsimused on pühadega seotud.

Klassikaraadio

Jõulud on Klassikaraadio lemmikaeg ja pühademeeleolu loomiseks sobib jõuluprogramm ka nendele kuulajatele, kes tavalistel päevadel popmuusikat eelistavad. Klassikaraadiost saab kuulata kooriteoseid ja tuntud jõululaule maailma kõige kaunimate häälte esituses.

Jõulunädalal on Klassikaraadio eetris palju jõulukontserte Eesti kirikutest, näiteks «Jõuluaaria» sarja kontserdid, kus esinevad Oliver Kuusik, Helen Lokuta ja Iris Oja, samuti Eesti Rahvusmeeskoori jõulukontsert, Tõnis Mägi kontsert «Ole tervitatud, Maria» ja Jõulujazzi põnevad helisündmused, nende hulgas Gilda Razani ja Kadri Voorandi ansambli kontserdid. 24. detsembril kõlavad ilusad jõululaulud vaheldumisi väikeste jõulujuttudega, kus meenutatakse lapsepõlvehetki ja jõuluimesid. Nagu traditsiooniks saanud, on pühapäeval 26. detsembril kavas Bachi «Jõuluoratoorium».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles