Video: jahil mumifitseerunud sakslase juurest leiti viiteid ta minevikule

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Manfred Fritz Bajorati muumia
Manfred Fritz Bajorati muumia Foto: Youtube

Filipiinide vetest leiti jaht, milles oli mumifitseerunud seilaja, kes ostus sakslaseks Manfred Fritz Bajoratiks.

59-aastase mehe muumia juures oli hüvastijätukiri oma naisele Claudiale, kes suri 2. mail 2010. aastal 53-aastasena, edastab Daily Mail.

«Käisime 30 aastat sama rada, kuid teispoolsuse deemonid said mu naisest võitu ja nüüdseks on ta lahkunud. Leidku sinu hing rahu. Sinu Manfred,» seisis kirjas.

Selle kirja edastas sakslane ka seilajate foorumisse kaktusguenther.de.

Filipiinide kalurid leidsid Bajorati jahi mindanao saare lähsitelt ja vedasid selle Barobo sadamasse, kus andsid aluse üle politseile, mis käivitas uurimise. Jahi pardalt leiti Bajorati muumia, mis oli raadiotelefoni juures ja selle tõttu oletatakse, et mees tahtis saata mayday signaali.

Uurimisel ilmnes, et Bajorat oli oma 12-meetrise jahiga Sayo seilanud viimased 20 aastat, kuid varem mitte Filipiinide vetes.

Jahilt leiti mitu fotoalbumit perepiltidega, mis lubavad oletada, et kunagi elas mees õnnelikku pereelu.

Veel ei ole selge, kui kaua sakslane surnud oli olnud enne kui ta leiti ja kas ta võis end tappa. Samas ei ole jahilt leitud ühtegi märki selle kohta, et jahil oleks võõraid käinud või juhtumis oleks kuritegelikku. Selle tõttu oletatakse et mehe elu viis ootamatu terviserike, näiteks infarkt.

Filipiinide kohtuarstide sõnul aitasid Bajorati surnukeha mumifitseerida kuiv ookeaniõhk, kõrged temperatuurid ja õhus olev soolsus.

Politsei uurib, milline oli seilaja viimane teekond ning kellega ta enne surma suhelda võis.

Bajorati sõprade sõnul oli ta väga kogenud merekaru, kes tuli toime rasketes ilmaoludes ja kõrge lainetusega ning aastate jooksul võis ta läbida üle poole miljoni meremiili.

Ta olevat Läänemere ristipõiki läbi seilanud, samuti seilas ta Kariibi merel, Vahemerel, Egeuse merel ning kolmel ookeanil – Atlandi, Vaiksel ja India ookeanil.

Sõbrad lisasid, et Saksamaa Ruhri piirkonnast pärit Bajoratile ei meeldinud sünnimaa karm kliima ja ta eelistas lõunamaa soojust.

Saksamaa saatkond Filipiinidel Manilas otsib Bajorati sugulasi, kinnitamata andmetel on tal tütar Nina, kes töötab kaubalaeva kaptenina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles