Avati üle maailma näitustel osalenud vene kunstniku Anna Korzhova isikunäitus

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna avati üle maailma näitustel osalenud vene juurtega kunstniku Anna Korzhova 7-st videost koosnev isikunäitus "Töö ja Unistus". Eestlastel on kunstniku töödega võimalus tutvuda esmakordselt ja sedapuhku Pärnus Kunstnike Majas.

Töö, see on produktsioon ja tihti on see ka eesmärk omaette. Oma tööde kaudu otsib Korzhova vastuseid küsimustele: kui oluline on töö; kas kunstnik peaks tootma käegakatsutavaid tulemusi; kas keegi peaks tootma lihtsalt tootmise enda pärast?

Anna Korzhova on sündinud Venemaal, Samaras 1987.a. Ta on lõpetanud Samara Riikliku arhitektuuri ja tsiviilehituse Ülikooli "Innovaatilised projektid" MA. 2012 asus õppima Viini Kunstiakadeemiasse Kunsti ja digitaalse meedia erialale.

Korzhova on osalenud arvutkatel isiku- ja grupinäitustel üle maailma, Eestis on tema töödega võimalik tutvuda esmakordselt.

Näitus "Töö ja unistus" on videoinstallatsioon, mis koosneb 7-st videost. Kunstnik püüab fokusseerida vaataja tähelepanu kunstisündmuse protsessi. Töö on siinkohal esitatud kui utoopia, kui äsjaleitud loomerõõm ja kiire alternatiiv mittemateriaalsele sotsiaalsele maailmale.

Näitus jääb avatuks kuni 26. märtsini 2016.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles