Vaata ja imesta: Laura "Supersonic" video on maailma esimene 3D animeeritud sfääriline muusikavideo (1)

Meisi Volt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Laul 2016, esimene poolfinaal stuudios, Laura Remmel
Eesti Laul 2016, esimene poolfinaal stuudios, Laura Remmel Foto: Erlend Štaub

Laura Eurovisioonile pürgiv lugu Supersonic  sai endale virtuaalreaalsuse abil loodud video.  Virtuaalreaalsus annab muusikavideo loomisele uued võimalused, kuid antud video teeb ainulaadseks asjaolu, et tegemist on  maailma esimese animeeritud sfäärilise 3D muusikavideo.

Supersonicu video võimaldab VR-prillide ja mobiiltelefoni abil liikuda ringi kolmemõõtmelises animeeritud virtuaalruumis. Video vaatamine kahemõõtmelisena on võimalik ka otse arvutist, kuid 3D jaoks on vaja spetsiaalseid virtuaalprille.

Antud video erineb tavalisest 360 videost peamiselt seetõttu, et siin  kuvatakse mõlema silma jaoks erinev pilt, luues sedasi kolmanda mõõtme abil reaalsem kogemus vaataja jaoks.

Foto: Kaader videost

Video animaator Henri Siht:

“Laura "Supersonicu" loo puhul oli kohe selge, et tavaline muusikavideo ei suuda toetada nii võimsat lugu, ning seega otsustasime luua midagi unikaalset. Lõpptulemusena ja mitme kuu tööga sündis täispikk animeeritud sfääriline 3D-muusikavideo, mis on mõeldud vaatamiseks spetsiaalsete prillidega. Seda videot tuleks käsitleda mitte lihtsalt muusikavideona, vaid tunnetada päris kogemusena, millest vaataja saab osa võtta. Lõplik kogemus ja video kujunebki välja vastavalt sellele, kuhu vaataja otsustab vaadata. Videos saadab vaataja Laurat muinasjutulisel teekonnal, mis räägib loo sellest, kuidas me loome elus iseendale erinevaid reaalsusi (vihjates sellele virtual reality temaatikale), ning just ainult meie ise oleme need, kes saavad maailma enda ümber muuta. “

Laura tutvustab oma uut multidimensioonilist virtuaalreaalset muusikavideot tänases ETV saates Ringvaade algusega 19.00

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles