Hip-hopi rahvas on rääkinud – 2015.aasta parim album on Reketi "Tuule Tee"

Meisi Volt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autoriõhtu Pärnu restoranis Kolhethi: räppar Reket
Autoriõhtu Pärnu restoranis Kolhethi: räppar Reket Foto: Madis Sinivee

Eelneval laupäeval tehti Hip-hop Aastaküsitlus 2015 kokkuvõtted ning Aasta Parima Albumi tiitel läks Reketile albumi Tuule Tee eest. Sel reedel astub Reket sama albumi esitluseks Tallinna vanalinnas asuva ööklubi Privé lavale.

 “See on tõsiselt sümpaatne album. Kui te Reketit varem ei armastanud, siis nüüd hakkate. Kui see aasta parim hiphop album ei ole, siis…” jätab plaadifirma Legendaarne Records eestvedaja Genka Aasta Albumi kirjeldamisel mõtte õhku.

Reketi palju tähelepanu pälvinud debüütalbum “Kajapark” ilmus juba aastal 2008, pärast mida viis tee räppari maailma avastama ja muusikuharidust täiendama. Lisaks arvukatele live-ülesastumistele üle Eesti võib räpparit näha Legendaarne Records alt ilmunud Genka/Paul Oja Youtube’i keskkonnas enam kui 1,2 miljonit korda vaadatud muusikavideos “Kõik” ja äsja ilmunud Liis Lemsalu muusikavideos “Breaking the Rules”.

Foto: Madis Sinivee

“Tuule tee” on mitmekesise ja värvika kõlaga hiphop album, mis osaliselt flirdib nii popp- kui RnB-muusikaga. Reketi muusika on isiklik ning igatsev, kuid alati julge ja artistile juba iseloomulikuks saanud terava alatooniga.

Plaadi produktsiooni eest vastutavad teiste seas DJ Critikal, Sander Mölder ja Lauri Täht. Kaasa teeb ka ansambli Elephants from Neptune solist Robert Linna. Plaadi väljaandmise eest vastutab Legendaarne Records.

Reketi uuelt albumilt pärit pala “Võit” sai möödunud aasta Eesti kõigi aegade parimate hip-hop lugude hääletuses 8. koha.

Lisaks peaesinejale valib reedesel üritusel RnB, hiphop ja urban muusikat DJ Shromik. Klubi uksed avatakse südaööl.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles