Donald Trumpi tappa ähvardanud egiptlane saadetaks USAst välja

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emadeldin Elsayed
Emadeldin Elsayed Foto: SCANPIX

Egiptusest pärit üliõpilane Emadeldin Elsayed kirjutas Facebookis, et ta on valmis tapma USA vabariiklasest presidendikandidaadi Donald Trumpi ja selle eest kogu eluks trellide taha minema.

Ameerika Ühendriikide Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) agendid arreteerisid California Los Angelese lennundusakadeemias õppiva 23-aastase egiptlase 12. veebruaril, edastab AFP.

«Olen valmis tapma Donald Trumpi ja kandma eluaegset vangistust. Kogu maailm kiidaks mind selle eest,» kirjutas Elsayed Facebookis.

Politsei ei esitanud egiptlasele süüdistust, vaid koos migratsiooniametnikega langetati otsus ta USAst välja saata. Väljasaatmist põhjendati, et ta õpingud Los Angelese lennundusakadeemias on lõppenud ja ta üliõpilasviisa aeg otsa saanud.

Migratsiooniküsimustega tegeleva kohtuniku sõnul ei saa Elsayedi enne riigist väljasaatmist vabadusse lasta, sest ta on potentsiaalne terrorist.

Elsayedi advokaat Hani Bushra näeb olukorda teistmoodi.

«Ta on noor, kes ei mõelnud, mida kirjutab. Tegemist on lihtsalt vihakõnega, umbes samasugust kasutas ka Donald Trump, kui ütles, et lisaks terroristidele tuleks hävitada ka nende pered,» lausus advokaat.

Bushra arvates langes egiptlane USA võimude kavalasse lõksu ja teda kasutati presidendikandidaatide valimisvõitluses ühe etturina.

Elsayed on juba teinud lennundusakadeemias uue semestri eest 41 000 dollari (37 000 eurot) suuruse ettemaksu ja advokaadi arvates on mehel maalt väljasaatmisel õigus see summa tagasi saada.

«Elsayed peab enne väljasaatmist müüma auto, üles ütlema elukoha üürilepingu ja rääkima lennundusakadeemia juhiga, kuidas tal oleks võimalik õppemaks tagasi saada. Alles pärast seda saab ta lahkuda,» teatas advokaat.

Egiptuse pealinnas Kairos sündinud Elsayed elas enne USAsse suundumist kaua aega Saudi Araabias, kus ta isa töötas ehitusinsenerina. Noormees saabus Californiasse möödunud aasta sügise alguses piloodiks õppima.

Trump on arvamusel, et USA-Mehhiko piirile tuleks ehitada tara ja kõik illegaalid riigist koheselt välja saata. Ta nimetas mehhiklasi vägistajateks ja kriminaalideks, samuti on ta seisukohal, et USA piirid tuleb moslemitele sulgeda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles