Video: vandenõuteoreetiku sõnul on kadunud MH370 lennuk Hea Lootuse neeme vetes (2)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Youtube

Ameeriklasest ufoküti ja vandenõuteoreetiku Scott Waringi arvates on Malaysia Airlinesi kadunud lennu MH370 lennuk Boeing 777-200 Lõuna-Aafrika Vabariigi Hea Lootuse neeme vetes.

Waringi teatel viitavad sellele Google´i satelliitfotod, millistel olevat meres näha lennukikujulist objekti, mis on rannast võrdlemisi kaugel, edastab Daily Mail.

Malaysia Airlinesi lend MH370 jäi kadunuks ligi kaks aastat tagasi 8. märtsil olles teel Malaisiast Kuala Lumpurist Hiinasse Pekingisse. Seni ei teata , mis juhtus lennuki pardal olnud 239 inimesega.

Waring on populaarse lehekülje UFO Sightings Daily toimetaja ja tuntud ebatavaliste vandenõuteooriate tõttu.

«Uurisin Hea Lootuse neeme kohta käivaid satelliidifotosid, kui mulle jäi silma vees olev vari, mis meenutas lennukit. Olin varem USA õhujõudude piloot ja tean, millal on tegemist lennukiga,» teatas ameeriklane.

Ta lisas, et sel Google´i fotol oli daatum 27. juuni 2015 ja Malaysia Airlinesi lennuk jäi kadunuks 8. märtsil 2014 ning vahe on seega 16 kuud.

«Hea Lootuse neeme juures on väga tugevad hoovused ja need võisid lennuki kanda ta allakukkumispaigast  umbes 30 – 60 kilomeetri kaugusele ja lennuk  vajus madalasse vette, mille tõttu on vari selgelt nähtav,» teatas vandenõuteoreetik.

MH370 lennuki otsingud on Malaysia ja Austraalia eestvedamisel seni jätkunud, kuid kui selle aasta juuniks midagi konkreetset ei leita, siis need lõpetatakse.

MH370 otsijate arvates tegid piloodid inimliku vea, mille tõttu lennuk ootamatult alla kukkus.

Seni umbes 100 miljonit dollarit maksma läinud otsing põhineb oletusel, et millegipärast lõppes lennukil kütus otsa ja lennuk oli mõnda aega autopiloodil, enne kui radarilt kadus.

Satelliit – ja radariandmeid arvesse võttes on «kummituslennukit» otsitud India ookeanist väga laialt, 60 000 ruutkilomeetri suuruselt alalt.

Hiljuti leiti Aafrika riigi Mosambiigi vetest valge ühemeetrine metallobjekt, mis kahtlustatakse pärinevat kadunud lennukilt. Seda uurivad nüüd Malaisia ja Austraalia võimud koostöös lennukitootja Boeinguga.

2015. aasta juulis jõudis India ookeani Reunioni saarele osa lennukitiivast, kuid kas see kuulus MH370 lennukile, on seni selgusetu.

Wikipedia: Hea Lootuse neem on neem Lõuna-Aafrika Vabariigi edelaosas Kaplinnast lõunas asudes koordinaatidel 34° 21′ 29″ S, 18° 28′ 19″ E.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles