Hiinas nälgis surnuks üheks kuuks lifti kinni jäänud naine

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Hiina uusaasta tähistamine ja lifti kinnijäämine said ühele hiinlannale saatuslikuks, sest ta suri janusse ja nälga.

Üks kuu puhkusel olnud remondimehed leidsid Kesk-Hiinas Xi´anis katki läinud liftist naise surnukeha, edastab latimes.com.

Hiinlanna jäi oma kortermaja lifti kinni jaanuari lõpul ning tema juhtum tuli päevavalgele alles pärast uusaastapidustuste lõppu.

Kohtuarstlik uuring näitas, et umbes 40-aastase naise käed olid kannatada saanud ja seega oletatakse, et ta tahtis liftiuksi jõuga lahti tõmmata, kuid ei suutnud.

Hiinas kestab töölt vaba aeg uue aasta vastuvõtmisel ühe nädala, kuid on palju neid, kes võtavad töölt end pikemalt vabaks, et perega koos olla. Seega on siis paljudes ametkondades tööl vaid minimaalne arv töötajaid.

Kui naise surm sai avalikuks, langesid kriitika alla nii kortermajade lifte hooldav firma kui ka kortermaja haldusfirma. Selle esindajate teatel suunati tühi lift esimesele korrusele ja maja koridori pandi silt, et lifti ei tohi kasutada.

Politsei uurimine näitas, et liftimehaanikud hüüdsid, kas kedagi on liftis, kuid ei kontrollinud seda.   

Xi´ani võimude sõnul ei täitunud liftihooldusfirma tööülesandeid korralikult ning üks isik on juhtumiga seoses arreteeritud. Politsei uurib naise surma kui tahtmatut tapmist.

Veel ei ole teada, miks naise lähedased ja naabrid teda taga otsima ei hakanud. Hiina meediaväljaanded teatasid, et naine oli psüühiliselt haige ja tal oli kombeks vahel kuhugi päevadeks kaduda ning selle tõttu teda taga ei otsitud.

Pere teatas küll politseile ta pikaajalisest kodust eemalolekust, kuid kuna seda oli ka varem juhtunud, siis kohe tema otsimist ei käivitatud.

Hukkunud naise maja elanike teatel on maja- ja liftihooldusega neil sageli probleeme ja sellekohased märkused ei ole probleeme lahendanud.

Naise laiba leidmise järgselt toimus korrusmaja elanike meeleavaldus, milles nõuti uut hooldusfirmat ning linnavalitsuse esindajad tegelevadki nüüd sellega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles