TOP12: Praegu maailmas kõige silmapaistvamad Eesti naised (7)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elu24 kollaaž
Elu24 kollaaž Foto: SCANPIX

Täna on naistepäev ning selle puhul on ingliskeelne blogi Estonian World juba teist aastat järjestanud 12 Eesti naist, kes paistavad silma ka väljaspool meie riigi piire. 

12. Karmen Pedaru, supermodell

Foto: H&M Studio 2015

Karmen Pedaru 11 aastat kestnud modellikarjäär on olnud silmapaistev ning mitmed ajakirjad ning maailmakuulsad moedisainerid on naist nimetanud oma aja moeikooniks. Tema saavutuste üle võib esirinnas kindlasti tema ja ka meie uhkust tunda. 

11. Ingrid Lukas, laulja-laulukirjutaja

Foto: Tallinn Music Week pressimaterjal

Ingrid Luukas on Eestist pärit andekas muusik, kes juba ligi 20 aastat elab ja tegutseb Šveitsis. Omanäolise lauljatari hääle ilu ja sisendusjõud on erakordsed. Ingrid toob oma muusikas kuulajani üldinimlikke väärtusi väga isiklikul moel. Lauljatar esitab koos trummari ja klahvpillimängija Patrik Zossoga värsket elektroonilise puutega loomingut. Ingrid oli nomineeritud ka selle aasta Eesti muusikaauhindadel. 

10. Marina Kaljurand, välisminister

Foto: Mihkel Maripuu

Viimaste küsitluste järgi ootavad paljud eestlased, et Marina Kaljurannast saaks järgmine Eesti president. Ta on olnud Eesti saadik nii Iisraelis, Ameerikas kui ka Venemaal. Praegu on ta edukalt Eesti välisminister. 

9. Ilon Wikland, illustraator

Foto: Sander Ilvest

Ilon Wikland on Eesti juurtega illustraator, kes on kuulus oma joonistuste poolest Astrid Lindgreni raamatutes. 

8. Anu Realo, teadlane

Foto: Erakogu

Anu Realo on avaldanud ligi 100 rahvusvahelist teaduslikku artiklit ning ta on valitud 25 parima Eesti teadlase sekka. 

7. Reet Aus, moedisainer

Foto: /PM/SCANPIX BALTICS

Paari aastaga on Reet Ausist saanud maailma moetööstuses tegija, kelle poole vaadatakse alt üles. See oleks loomulik, kui Reeda kollektsioone kannaksid tippmodellid maailma kuumimatel moelavadel, kuid Reet pole oma moodi catwalk’idele viinudki. Ta teeb moodi käepärastest materjalidest lähtudes oma eluvaatest neile, kellele läheb korda maailma tulevik. Reet näitab moeilmale uut teed ja viis, kuidas ta seda teeb, on igati muljet avaldav. 

6. Roberta Einer, moedisainer

Roberta Einer on Tallinna tšikk, kes on veetnud viimased kuus aastat Londonis moevaldkonnas töötades ja õppides (ja vahepeal olnud aastakese Pariisis). Pärast 9. klassi võttis ta vastu otsuse Londonisse elama ja õppima minna kunsti ja ärikallakuga gümnaasiumi. Sealt edasi liikus ta Central St. Martinsisse ning nüüd just lõpetas Westminsteri moekooli! Londonis on ta töötanud McQueeni, Roksanda Ilincici, Mary Katrantzou stuudios ning assisteerinud Claire Barrowit. Pariisi kolis ta Balmaini trüki- ja tikkimisassistendi tööpakkumise pärast ja seal resideeris pea aasta. 

5. Birgit Püve, fotograaf

Foto: Birgit Püve

Endine ajakirjanik Birgit Püve fotod on käinud näitustel paljudes kohtades üle maailma, näiteks Ameerikas, Kanadas, Poolas, Lätis, Saksamaal. Samuti on tema töid avaldanud maailmakuulsad väljaanded, nagu Washtington Post. 

4. Anett Kontaveit, tennisist

Foto: SCANPIX

Anett Kontaveit tuli 2009. aastal kõigi aegade noorimana täiskasvanute Eesti meistriks ning kaitses tiitlit 2010. aastal, võites finaalis Margit Rüütlit. Tänaseks on tema parim koht WTA edetabelis 73., mis on 20-aastane neiu kohta imetlusväärne. 

3. Kelly Sildaru, vigursuusataja

Foto: Christian Murdock/AP

Kes on Kelly Sildaru, teavad tänaseks pea kõik Eesti inimesed. Ta on julge, töökas, tark ning kena ja tema spordisaavutused maailmas, kus võistlevad temast pea poole vanemad, on märkimisväärsed. 

2.  Maarja Kruusmaa, teadlane 

Foto: Mihkel Maripuu

Maarja Kruusmaa  on eesti arvutiteadlane, Tallinna tehnikaülikooli professor ja TTÜ biorobootika keskuse juhataja.

1. Kristiina Poska, dirigent

Foto: Presidendi kantselei

Poska on pälvinud auhinnalisi kohti ja eripreemiaid paljudel rahvusvahelistel dirigentide konkurssidel Ateenas, Londonis, Saksamaal, Taanis ja mujal. 2013. aasta aprillis pälvis Saksa Muusikanõukogu ja Berliini Kontserdimaja välja kuulutatud aasta noore dirigendi preemia. Ta on Berliini Komische Operi ajaloos esimene naisdirigent ning esimene eestlane, kelle ooperiteatri juhtkond kutsus kapellmeistri ehk teise dirigendi ametikohale. Ta on vasakukäeline.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles