Mees leidis vana maja seifist 300 000 eurot

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mees leidis vana maja seifist 300 000 eurot. Fotol Dexia panga logo
Mees leidis vana maja seifist 300 000 eurot. Fotol Dexia panga logo Foto: SCANPIX

Belgias Gentis ühe vana maja, kus varem oli pank, ostnud mees avastas sealt 330 000 eurot sularaha.

Kümme aastat tagasi asus selles majas Dexia panga harukontor, kirjutab The Telegraph.

33-aastane Ferhat Kaya ostis maja oma raamatupidamisfirma tarbeks ning tahtis enne sissekolimist vana seifi eemaldada ning paika remontida.

Kinnisvarafirma küsis seifi eemaldamise eest suurt summat, selle tõttu palus mees oma sõbrad Murat ja Hurun Tufani seda tööd tegema.

«Kui me seifi avasime, leidsime sealt kotid 20- ja 50-euroste rahatähtedega. Kottidel  oli kuupäev 31. detsember 2001. Lugesime raha üle ja saime 300 000 eurot,» lausus Murat Tufan.

Kaya teatas leiust politseisse, hoolimata sellest, et pangal ei olnud sellest summast aimugi ning tal oleks raha olnud lihtne endale jätta.

Belgia Dexia panga esindaja Ulrike Pommée sõnul uuritakse selle raha päritolu, kuid siiani ei ole midagi teada saadud.

«Tahame teada, mis juhtus. Tegemist võis olla inimliku eksitusega. Kuid uurimine ei ole lihtne, kuna see raha pärineb 2001. aastast. Praegu meie pangas kehtivad reeglid välistavad sellise vea tekkimise,» selgitas panga esindaja.

Pommée kinnitusel maksab pank ausatele leidjatele vaevatasu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles