Milline on USA presidendi Barack Obama tervislik seisund?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barack Obama
Barack Obama Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikide presidendi Barack Obama ihuarsti Ronny Jacksoni teatel on 54-aastase presidendi tervislik seisund hea ja tervisenäitajad normis.

Seda tänu regulaarsele sportlikule liikumisele ja tervislikule toidule, edastab cnn.com.

Obama on endine suitsetamissõltlane, kes seni aegajalt vajab nikotiininärimiskummi ning võtab reflukshaigust ennetavaid ravimeid.

Jacksoni teatel on Obama kolesteroolitase nüüdseks madalam kui see oli poolteist aastat tagasi. Veebruaris tehtud tervisekontrolli kohaselt oli Obama kolesterool 188 mg/dl, samas kui mais 2014 oli see veel 213 mg/dl.

187-sentimeetrise Obama kehakaal langes 82 kilogrammilt 79 kilogrammile.

«President Obama tervislik seisund on suurepärane ja eelmise kontrolliga võrreldes on mitmed näitajad paranenud. Tervislik toitumine ja regulaarne liikumine on aidanud kaasa sellele, et ta kolesterooli tase on langenud ja keharasv ühtlasemalt jagunenud. Kõik andmed näitavad, et presidendi tervis on korras ja püsib sellisena veel pikka aega,» teatas Obama ihuarst.

Obamal lõppeb ametiaeg Ameerika Ühendriikide 44. presidendina 2017. aasta jaanuaris.

Barack Obama terviseandmed: vanus 54 aastat ja kuus kuud, pikkus 187 sentimeetrit, kaal 79 kilogrammi, kehamassiindeks 22,8 kg/m2, südame löögisagedus puhkeolekus 56 lööki minutis, vererõhk 110768 mmHg, kehatemperatuur 36,6 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles