Pühademuusika kontsert kingib jõulumeeleolu

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maarja-Liis Ilus, Erki Pehk ja Oliver Kuusik.
Maarja-Liis Ilus, Erki Pehk ja Oliver Kuusik. Foto: Erakogu

Laupäeva pärastlõunal esitavad Pärnus kontserdimaja suures saalis pühademuusikat Maarja-Liis Ilus ja ooperilaulja Oliver Kuusik, neid saadab Pärnu linnaorkester, juhatab Erki Pehk.

Maarja-Liis Ilus tõdes, et esineb Kuusikuga koos laval esimest korda.

“Mulle meeldib. Ikkagi uus ja huvitav väljakutse. Tore, et on kaasatud orkester, mis loob eriti piduliku ja pühaliku meeleolu. Pop- ja ooperilaulja kokkupanemine peaks publikule olema põnev ja intrigeeriv, vähemalt ei esine seda Eesti lavadel kuigi sageli. Poplauljatega olen küll ja küll laulnud,” rääkis lauljatar kontserdimajas proovide vahepeal.

“Mõne laulu laulame koos, mõne eraldi, on nii popstiilis kui Napoli laule ja ooperipalu,” rääkis Oliver Kuusik, kes on 30aastane rahvusooper Estonia laulja, kes laulukunsti õppinud Londonis. Jõululaule esitada talle meeldib ja mees usub, et laulja peab olema hingelt romantik.

Pärnakatele Kuusik nii väga uus esineja polegi, tema tenor on kõlanud näiteks Klaudia Taevi laulukonkursil. “30aastaselt on ooperilaulja alles lapsekingades, sest hääle arenedes lauluvalik järjest suureneb,” pakkus Kuusik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles