Hispaanlased unistavad «paksukesest»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaanlanna näitamas jõululoterii piletit
Hispaanlanna näitamas jõululoterii piletit Foto: SCANPIX

Hispaanlased on sel aastal pidanud varasemast vähemaga läbi ajama ning mõtlevad jõulude eel, millele raha kulutada.

Kuid hispaanlased ei ole loobunud jõululoteriist, mille peavõitu tuntakse kui El Gordot ehk paksukest, kirjutab mtv3.fi.

Jõululoteriid on enne tänast loosimist ostetud sama suure innuga kui möödunud aastal.  Möödunud aastal osteti loteriipileteid 2,7 miljardi euro eest.

«Jõululoterii ostmine on traditsioon, kuid kui aeg on selline karm nagu ta praegu on, siis on lisaraha teretulnud,» lausus Madridis jõululoterii ostnud 38-aastane ärimees Alberto Espinosa.

Espinosa lisas, et kui varem plaaniti reisimist ja autoostu, siis nüüd elab enamik inimesi palgapäevast palgapäevani.

El Gordo on maailma suuremaid loteriisid. Selle loterii kõikide võitude summa on kokku 2,32 miljardit eurot.

Tunde kestvat loosimist jälgib kolm neljandikku hispaanlastest. Numbrite ja võitude teatamise viis on samuti eriline: loosimisareenile tuleb korraga kaks last, kellel antakse lotopallid. Pallidel on number ja ka rahasumma. Pallide saades lapsed laulavad võidunumbrid.

Hispaania suuremad lehed annavad välja lisanumbri, milles on võidud ära toodud. Lotovõitjatega tehakse kohe intervjuu ning šampanjapudelite korgid pauguvad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles