Vietnami kaksikutel on erinevad isad

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Vietnamlanna sünnitas kaksikud, kuid geeniuuringud näitasid, et neil on erinevad isad.

Vietnami geneetiliste uuringute assotsiatsiooni president Le Dinh Luong teatas, et Hanoi geenilaboratooriumi uuring kinnitas seda ning tegemist on Vietnami ajaloos esimese sellise juhtumiga, edastab news.com.au.

Maailmas on 2011. aasta andmetel teada seitse erinevate isadega kaksikutepaari.

Luong ei paljastanud juhtumi detaile, kuna tegemist on patsiendi meditsiiniandmetega.

Vietnami meedia teatel lasi 34-aastane Hoa Binhi provintsis elav mees teha pere survel DNA-testi, kuna kaksikud olid välimuselt erinevad.

Ühel lapsel olid paksud lokkis juuksed ja teisel õhukesed sirged juuksed.

DNA-test kinnitas, et vietnamlanna on mõlema lapse ema ja haiglas ei ole talle üht vale last antud.  Kaksikud, kes nüüdseks on kaheaastased, sündisid samal päeval on ja on samast soost.

Arstide, günekoloogide ja geneetikute teatel saab kaksikutel olla kaks isa, kui naine seksib ovulatsiooniperioodil seitsme päeva jooksul kahe mehega.

«Sel naisel viljastati lühikese aja jooksul kaks munarakku. Ühe viljastas üks ja teise teine mees. Sperma säilib naise kehas viljastusvõimelisena kuni viis päeva, seega on loogiline, et munarakud viljastati erineval ajal,» selgitasid eksperdid.

Samas on kahe isaga kaksikud väga haruldased, kuid neid leidub. Sellised lapsed on sündinud vallalistele, mitmes seksuaalsuhtes korraga olnud naistele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles