Video: julgeolekueksperdid murravad pead, milline on Nevada kõrbe müstilise objekti otstarve

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Militaarala USA Nevada kõrbes, mille otstarve ei ole teada
Militaarala USA Nevada kõrbes, mille otstarve ei ole teada Foto: Youtube

Google Earth piltidelt paljastus Ameerika Ühendriikide Nevada kõrbes asuv kummaline, oletatavalt militaarobjekt, mille otstarve ei ole teada.

Julgeolekuekspertide arvates võib olla tegemist droonide ja droonikaamerate katsepolügoniga, edastab foxnews.com.

Asfaldiga kaetud õhkutõusmis- ja maandumisrada asub Nevada Yucca Flat Ala 6 piirkonnas, umbes 20 kilomeetri kaugusel kuulsast Ala 51-st, mida seostatakse ufode ja tulnukatega.

Alal 6 on lisaks maandumisrajale ka käputäis angaare.

Satelliidipiltide ja kaartide andmetel ei ole paigal nime, see on taraga ümbritsetud ja seda on näha maanteelt,kust saab sõita Yucca Flat piirkonda, kus USA viis mitme aastakümne jooksul läbi maa-aluseid tuumakatsetusi.

Kuigi Ala 6 kohta on väga vähe infot, on siiski paljastunud, et Yucca õhkutõusmis- ja maandumisrada võivad kasutada nii USA kaitseministeerium kui sisejulgeoleku ministeerium.

Ameerika Ühendriikide tuumajulgeoleku administratsiooni pressiesindaja Darwin Morgan teatas, et piirkonnas testitakse arvatavalt droone.

USA valitsusallikad on olnud Nevada kõrbe nimetatud alal asuvate objektide otstarbe suhtes napisõnalised.

Yucca mäestiku tuumajäätmete kaitseprojekti lehekülje kohaselt on Alal 6 «õhujõudude baas».

«Selles baasis ehitatakse ja katsetatakse erinevaid mehitamata ja mehitatud õhusõidukeid. Lisaks droonidele tegeletakse ka väikelennukitega, mille tehnilisi võimalusi pidevalt parandatakse,» seisab tuumajäätmete kaitseprojekti leheküljel, mille andmetel läks Ala 6 õhkutõusmis- ja maandumisrada maksma 9,6 miljonit dollarit.

Ala 6 piirkond on pideva õhukontrolli all, mille tõttu ei ole sellest ei lennukite ega satelliitide abil võimalik selget ülevaadet saada. Samuti on ala juures sinna sisenemist keelavad sildid.

«Google Earth fotodel näha olevad angaarid võivad mahutada kuni 15 MQ-9 Reaper lennukit, mis on tegelikult suured mehitamata luuredroonid,» teatas militaaranalütik Tim Brown.

Browni teatel on asfaltiga kaetud ala liiga väike, et sinna saaksid maanduda või õhku tõusta hävitus- või pommituslennukid.

Ühe võimalusena pakkus ta veel välja, et seal treenitakse kaugjuhitavate luurelennukite ja -droonidega. Yucca Flat kõrbeala on sarnane Liibüas asuva kõrbepiirkonnaga, kus võivad peita end terrorirühmituste Al-Qaeda või Islamiriik võitlejad. Seega võidakse seal teha droonitreeninguid, et saata need mehitamata luureobjektid džihadistide asupaiku kindlaks tegema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles