Laviini hoiatuskeskuse juht hukkus lumelaviinis

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Ameerika Ühendriikides Oregonis tegutsev Wallowa Avalance Center hoiatab sealsete lumelaviinide eest, kuid selle keskuse juht hukkus sel teisipäeval lumelaviinis.

Wallowa Avalanche Centeri juht Kip Rand oli õnnetuse ajal koos sõbraga mäesuusatamas Oregoni Chief Josephi mägedes, mille kõrgus ulatub üle 3000 meetri, edastab oregonlive.com.

Idahost Boise`ist pärit Rand oli lumeolude ja laviinide ekspert ning kogenud mäesuusataja, kes oskas hoiduda laviinide eest.

Rand oli  laskumas märkimata alal, kui paika tabas lumelaviin, mis lükkas ta 200 meetrit mööda mäge allapoole. Sõbra sõnul oli Rand pärast õnnestust mõnda aega elus, kuid suri enne, kui abi kohale jõudis.

29-aastasest Randis  sai Oregoni laviinikeskuse juht alles möödunud aasta lõpul.

«Oleme leinas, sest hukkus inimene, kes tundis lumeolusid ja laviine hästi. Ta koolitas inimesi, kuidas laviinides ellu jääda ja kuidas nendest pääseda,» edastas laviinihoiatuskeskus.

Ilmnes, et Rand ise oli andnud alale, kus ta koos sõbraga mäesuusatas, tugeva tuule, lumesaju ja laviiniohu hoiatuse.

Pilti vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles