Trühvlivaras kaotas elu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trühvlid: seksuaalvõimekuse parandamiseks sõi trühvleid juba Napoleon. Õigesti tegi, sest neis hirmkallites seentes on väga palju tsinki, mida on genitaalide töökorras hoidmiseks hädasti vaja.
Trühvlid: seksuaalvõimekuse parandamiseks sõi trühvleid juba Napoleon. Õigesti tegi, sest neis hirmkallites seentes on väga palju tsinki, mida on genitaalide töökorras hoidmiseks hädasti vaja. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa Provence`i politsei uurib trühvlivarguse juhtumit, milles varas elu kaotas.

Varga mahalaskmises kahtlustatav farmer arreteeriti, kirjutab Huffington Post.

32-aastane farmer selgitas politseile, et kaitses oma trühvlikasvandust sissetungija eest, tulistades kurjategijat jahipüssist jalgadesse ja pähe.

Farmeri arvates oli trühvlivaras relvastatud.

43-aastane ohver suri saadud haavadesse. Politsei ei avalikustanud tema nime.

Provence`i trühvlikasvatajate organisatsiooni juht Didier Chabert sõnas, et süüdistatud farmeri maadel on sel hooajal käidud mitu korda trühvleid varastamas.

«Vargad ootavad täiskuu aega, sest siis on öisel ajal piisavalt valgust trühvlite otsimiseks,» selgitas Chabert.

Prantsusmaa metsades leidub heal saagiaastal kuni 50 tonni musti trühvleid, kuid viletsate ilmadega aastal on saagi suurus vaid 25 tonni.

Nõudlus trühvlite järele suureneb jõulude ja uusaasta pidustuste ajal. Prantsusmaal pannaks trühvlid jõululauale koos hanemaksapasteedi, austrite ja šampanjaga.

Möödunud aastal, mil oli vähe trühvleid, kerkis poole kilo hind 600 dollarini. Praegu on trühvlite hind natuke alla 500 dollari.

Trühvlid on intensiivse maitse ja tugeva lõhnaga seened. Trühvlilisi (Tuberacea) on 87 liiki, kuid söödavad neist on kümmekond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles