Video: viis nädalat tagasi üle laeva parda kukkunud koer leiti elusana

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luna mereväebaasis
Luna mereväebaasis Foto: SCANPIX

USA meedia teatel leidsid Ameerika Ühendriikide laevastiku madrused koera, kes viis nädalat tagasi kukkus Vaikses ookeanis üle kalalaeva parda ja keda peeti hukkunuks.

Üheaastane Saksa lambakoer Luna kadus 10. veebruaril, kui ta oli koos peremehe, kalur Nick Hayworthiga umbes kolme kilomeetri kaugusel San Clemente saarest.

San Clemente saar asub Californias, umbes 120 kilomeetri kaugusel San Diegost, saarel on ka mereväebaas.

Hayworth teatas koera kadumisest mereväebaasi ja lisas, et hea ujujana võib ta ujuda maismaale.

Laevastiku madrused otsisid koera saarelt ning Hayworth otsis merelt, kuid looma ei leitud. Üks nädal pärast ta kadumist otsingud lõpetati, kuna teda peeti surnuks.

Selle nädala teisipäeval aga märkasid San Clemente saarel olevad mereväelased hommikul koera, kes oli nende jaoks üllastus, kuna baasis koduloomi ei ole.

Meedias avaldatud fotode põhjal tehti kindlaks, et tegemist on Lunaga ja sellest teavitati ka Hayworthi, kes ei lootnud enam oma lemmikut elusana näha. Kalur oli uudisest liigutatud.

Mereväebaasi meedikute teatel oli koer pisut nälginud, kuid hea tervise juures.

Eile jõudis Luna oma peremehe juurde tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles