Margit Kilumets: eestlaste silmis on lapse ära andnud ema kurjategija

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margit Kilumets usub, et «Sind otsides» on õpetlik saade, sest inimsuhted võivad kergelt katkeda ja see õpetab neid hoidma.
Margit Kilumets usub, et «Sind otsides» on õpetlik saade, sest inimsuhted võivad kergelt katkeda ja see õpetab neid hoidma. Foto: Peeter Langovits

Täna lõppeva ETV saatesarja «Sind otsides» saatejuht Margit Kilumets peab väga karmideks neid lugusid, kus inimene otsib oma bioloogilist vanemat.

Margit teab sellised lugusid, kus bioloogiline ema on öelnud, et ta ei taha sest lapsest midagi kuulda ega teada, ning kaamera ette ei taha need inimesed tulla, sest Eestis on see häbi, kui sa oled lapse ära andnud, vahendab Naistemaailm.

«Ameerika saates on nii, et kui oled lapse ära andnud, siis muutud mõnes mõttes kangelaseks. Kui kohtuvad bioloogiline ema ja lapsendajad, siis lapsendajad kiidavad: «Mõtle kui tore, et sa said aru, et sul ei ole võimalusi oma lapsele head elu pakkuda, ja sa andsid meile võimaluse saada nii tore laps!» Nad kallistavad ja mõlemad pooled on positiivsed kangelased, aga meil on lapse ära andnud ema rahva silmis kurjategija,» rääkis saatejuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles