Täiskasvanute värviraamatud on tekitanud värvipliiatsite põua

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Maailmas koguvad aina enam populaarsust täiskasvanutele mõeldud värvimisraamatud, mille tõttu on tekkinud uus probleem – igal pool ei jätku enam värvipliiatseid, kuna neid ostetakse palju.

Maailma suurim pliiatsitetootja Faber Castell teatas, et nõudlus värvipliiatsite järele on märgatavalt kasvanud ja selle tõttu tuli neil oma tehastes tootmist suurendada ja veel vahetusi tööle panna, edastab The Telegraph.

Psühholoogide ja värvimisraamatute autorite arvates on inimesed internetist, sotsiaalmeediast ja digitaalasjadest tüdinud, soovides midagi lõbusat ja head, mis meenutab muretut lapsepõlve.

«Kui keskendutakse erinevate värvide kasutamisele ja kokkusobitamisele, siis unustatakse ülejäänud elu, kaasa arvatud töömured ja pangalaen. Värvimine ei nõua kunstialast ettevalmistust ja oma töid ei pea demonstreerima,» laususid psühholoogid.

Nad lisasid, et lisaks värviraamatutes piltide värvimisele on hakatud üha enam ise kodus leiba küpsetama ja õlut pruulima, kuid värvimine on neist tegevustest kõige lihtsam stressimaandaja.

Samas on ka neid, kellele täiskasvanute värviraamatud ei meeldi, kuna peavad neid infantiilseteks ja neid kasutavad inimesed eemalduvad nende arvates reaalsest elust.

Lisaks mitmesuguste mustritega värvimisraamatutele on näiteks ka «Troonide mängu», «Sherlock Holmesi» ja veel mitmete teiste tuntud telesarjade värvimisraamatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles