Pildid: sotsiaalmeedia täitus pärast Brüsseli terroriakti kaastundeavaldustega

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna hommikul toimusid Belgia pealinnas Brüsselis Zaventemi lennujaamas ja Maelbeeki metroojaamas plahvatused, mille tõttu hukkus paarkümmend inimest.

Politsei arvates oli tegemist enesetapurünnakutega, mis võivad olla seotud Pariisi terrorirünnakutes kahtlustatava Salah Abdeslami tabamisega möödunud reedel.

Brüsseli terrorile reageeriti kohe sotsiaalmeedias, kuhu on pandud palju kaastundeavaldusi.

«Minu mõtted on Brüsseliga. Kas maailm on unustanud, mida tähendab armastus ja inimlikkus?» seisab tviidis.

Samuti on mitmel sotsiaalmeedia leheküljel:«We all bleed same colour» (Meie kõikide haavadest tuleb sama värvi verd).

Kaastunnet avaldatakse ka tuntud koomiksitegelase Tintini kaudu, kes ütleb: «La Belgique pleure ses enfants» (Belgia nutab oma laste pärast).

Sotsiaalmeedias levib prantslasest karikaturisti Plantau pilt, milles Prantsuse ja Belgia lipp üksteist kallistavad. See on samas viide 13. novembril 2015 Pariisi toimunud terrorirünnakutele, milles kaotas elu 130 inimest.

Euroopa riikide juhtide sõnul on Brüsselit seni peetud võrdlemisi turvaliseks paigaks ja nüüdne rünnak oli ootamatu.

«Olen šokis, kuid ka mures Brüsselis toimunu pärast. Teeme kõik, ei Belgiat aidata,» teatas Briti peaminister David Cameron Twitteris.

Euroopa Parlamendi spiiker Martin Schulz edastas, et ta mõtted on Brüsseli elanikega ning ta soovitas neil olla turvalistes paikades ja jälgida võimude korraldusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles