Küünilised Islamiriigi võitlejad jagasid pärast Brüsseli rünnakuid süürlastele maiustusi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed põgenemas Brüsseli Zaventemi lennujaama terminalist pärast plahvatusi
Inimesed põgenemas Brüsseli Zaventemi lennujaama terminalist pärast plahvatusi Foto: SCANPIX

Belgia pealinnas Brüsselis leidsid eile aset kolm terrorirünnakut, millest kaks toimusid Zaventemi lennujaamas ja üks Maalbeki metroojaamas.

Rünnakute eest võttis vastutuse äärmusrühmitus Islamiriik, mille võitlejad jagasid Süürias oma verise «edukuse» tähistamiseks maiustusi, edastab Daily Mail.

Maiustuskottide jagamine toimus Ida-Süürias Deir Ezzori provintsis.

Islamiriik edastas sotsiaalmeedias küünilise teate nii Brüsseli rünnaku kui kommijagamise kohta, juures tekst: «Meil on rõõm teatada, et ristisõdijate vastane rünnak Brüsselis läks korda. Seda tuleb tähistada».

Brüsselis kaotas kolmes rünnakus elu 34 inimest ja üle 250 sai vigastada.

Pärast rünnakut karmistati Euroopa riikide linnades turvameetmeid, politsei võttis kõrgendatud tähelepanu alla lennu-, rongi- ja bussijaamad ning reisisadamad.

Brüsselis kärgatasid pommid vaid paar päeva pärast seda, kui seal tabati Pariisi rünnaku kahtlusalune Salah Abdeslam, kellel õnnestus end neli kuud peita.

Belgia politsei avalikustas fotod, millel on Brüsseli lennujaama turvakaamerasse jäänud mehed, keda peetakse rünnaku kahtlusalusteks. Kaks tumedates riietes isikut panid toime enesetapurünnakud, kolmas mees, kes kannab heledat värvi jakki, pääses politsei andmetel põgenema ja teda otsitakse.

Belgia meedia teatel olid Zaventemi lennujaamas enesetaputerroristideks vennad Khalid ja Brahim el-Bakraoui. Kolmanda kahtlusaluse isiku nimi ei ole veel teada, tema tagaotsimine jätkub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles