Kuninganna sünnipäeva puhul võivad inglased kauem pidutseda

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
kuninganna Elizabeth II
kuninganna Elizabeth II Foto: SCANPIX

Sel aastal tähistab Suurbritannia kuninganna Elizabeth II oma 90. sünnipäeva, mille puhul lubatakse pubidel kauem lahti olla. 

Kuigi kuninganna sünnipäev on tegelikult aprillis, siis toimuvad suuremad pidustused hoopis juunis, mil on tema ametlik sünnipäev. Ametlik sünnipäev antakse igale valitsejale lisaks ning tavaliselt on see suvisel perioodil, mil on suurem lootus ilusaks ilmaks, vahendab Lonely Planet.

10. ja 11. juunil said Londoni pubid loa olla kauem avatud. Kui tavaliselt sulgevad peopaigad ukse kell 23.00, siis sel ajal võivad nad kaks tundi kauem inimesi teenindada.

Huvitaval kombel langevad need kuupäevad kokku ka UEFA Euroopa meistrivõistluste alguskuupäevaga. Inglismaa mängib sel päeval Venemaaga, mistõttu on see ka ainulaadne võimalus jalgpallifännidele kaks tundi kauem rõõmustada või kurvastada.

Minevikus on sellist pikendust tehtud veel mõnel üksikul korral. Viimati said inglased pikemat pidupäeva tähistada viis aastat tagasi, kui prints William ja Kate Middleton abiellusid.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles