Valus teema, millest Viire Valdma ja Reket saates «Hommik Anuga» rääkida ei tahtnud (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viire Valdma
Viire Valdma Foto: ERR

Näitlejanna Viire Valdma ja tema räpparist poeg Tom-Olaf Urb ehk Reket puudutasid saates «Hommik Anuga» põgusalt näitlejate palkade teemat.

Reket ütles, et muusika tegemine on omamoodi näitlemine ja teatrisse ta tulla ei plaani.

«Teater kui asutus... Kui vaatame teatrihoonet Tallinnas või Viljandis, kus on suured, pompoossed majad ja mõtleme selle peale, kui palju sellise hoone ülalpidamine maksab. Mina ei tea, mis need numbrid on. Kui me võtaksime kõikidest teatrihoonetest ühe kraadi temperatuuri maha ja keeraksime tuled natuke allapoole - kui see ülejääv raha näitlejate või siis naisnäitlejate vahel ära jagada, siis ma oleks nõus teatrisse tulema. Ma arvan, et näitlejatele on teatris juba päris pikalt külma tehtud,» ütles Reket.

«See on väga hea plaan, aga ärme naisnäitlejate palkadest täna hommikul räägi,» kommenteeris Valdma.

«See on valus teema?» uuris saatejuht Anu Välba.

«Jah,» ütlesid ema ja poeg ühes suust. 

«Teema sai läbi ka,» lõpetasid nad palgajutu.

Näitlejate ebaõiglasest kohtlemisest on rääkinud ka Katrin Karisma.

«Ausalt öeldes ma ei tunne näitlemisest puudust. Kui Estonia teatrist öeldi mulle, et mind enam ei vajata, tekkis mul niisugune auk, et ma ei saanud minna teatrisse ja vaadata etendusi. Ma olen selle raja läbi teinud,» rääkis Karisma tänavu jaanuaris «Ringvaates».

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles