Neljapäeval toimub Von Krahlis Taani muusika eriõhtu

Elu24.ee peotoimkond
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neljapäeval toimub Von Krahlis Taani muusika eriõhtu
Neljapäeval toimub Von Krahlis Taani muusika eriõhtu Foto: promo

Juba sel neljapäeval toimub Tallinn Music Weeki raames Von Krahlis Taani muusika eriõhtu „SPOT on Denmark”. Kontserdi programm on valitud koostöös Taani muusika ekspertidega SPOT festivali korraldustiimist, pakkudes stiililiselt mitmekülgset valikut hetkel aktuaalsest Taani muusikast. Viie põneva Taani esinejaga õhtu pilet on eelmüügist vaid 5€!

Õhtut alustab kell 19:00 Kopenhaagenis elav Eesti saksofoniäss Maria Faust oma rahvusvahelise koosseisuga bändiga Maria Faust Sacrum Facere. Lisaks korduvatele nominatsioonidele Eesti Muusikaauhindadel, võitis Maria 2014. aasta Taani muusikaauhindadel „Jazz Composer of the Year” ning „Cross-over Album of the Year” kategooriates.

Foto: promo

Järgmisena toob energiliste kontsertide pärast viimase paari aasta nii Taani kui välisfestivalide (nt. Reeperbahn Festival, Nordic Delight) lemmik Heimatt teieni suurejoonelised jutustused ning kaasahaaravad folk-pop meloodiad.

Tantsusammud tuletab kiirelt meelde Okay Funky, kes haarab mõjusid maailmamuusikast, segades lugudesse nii Aafrika trumme kui Brasiilia vokaalisämpleid. Eriline suhe on Okay Funkyl Lääne-Aafrika stiiliga „asonto”, mis sai alguse koostööst Uganda artistiga Eddy Kenzo.

Koos kirjutasid ja produtseerisid nad pala „Freestyle”, mis levis plahvatuslikult veebis – sealhulgas miskipärast eriti Ghanas. See viis omakorda mitmete koostöödeni Ghana lauljatega ning sel aastal viivadki ühisprojektid neid Ghana pealinna Accrasse.

Äratuntavalt head „Skandinaavia saundi” ja Taani uut elektroonilist poppi pakub Asbjørn. Madonnast ja Beyonce'st inspireeritud 23-aastasel noormehel on ette näidata 2 albumit, 12 muusikavideot ning ta on andnud rohkem kui sada kontserti üle Euroopa. Tal on leibelidiil Berliini plaadifirmaga Sinnbus Records, tuuritas just aasta lõpus Kesk-Euroopas ning kogub hoogsalt populaarsust.

Foto: promo

Õhtu viimase artistina on Exil Taani elektroonika- ja indie-skenest.

Koostöö Taani laulja ning lugudekirjutaja Anna Scharlinguga on lisanud Exilile uue dimensiooni – avatud helimaastikele, jõulistele rütmidele ning tugevatele meloodiatele annab oma tooni Anna unikaalne vokaal ning efektikasutus. Kokku tuleb midagi sellist, mis võiks mahtuda kuskile triphopi esiisade Massive Attacki/Portisheadi mõjusa hüpnoosi ning Radioheadi tähtalbumi „OK computer” vahele.

Ajakava:

18:00 Klubi avab uksed

19:00 Maria Faust Sacrum Facere (DK)

20:00 Heimatt (DK)

21:00 Okay Funky (DK)

22:00 ASBJØRN (DK)

23:00 Exil (DK)

Soovitame haarata soodne pilet eelmüügist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles