Uus mõistatus sotsiaalmeedias: kas abielus olev vaatab vallalist?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Sotsiaalmeedias levib uus mõistatus, mis kõlab nii: «Jack vaatab Anne`i, kuid Anne vaatab George`i. Jack on abielus, kuid George ei ole. Kas abielus olev inimene vaatab vallalist?

Vastusevariandid on: A) jah, B) ei, C) olemasoleva info põhjal ei oska seda öelda

Mõistatuse taga olevate isikute sõnul langevad paljud seda lahendades lõksu.

67 protsenti vastanutest pakkus varianti C, mis on vale. 4,5 protsenti vastas, et B, kuid ka see on vale. Õige vastus on A ja selle valis 27,7 protsenti vastanutest.

Kuid miks on A õige vastus? Põhjus on selles, et Anne abielus olek või vallalisus ei mängi selles ülesandes mitte mingisugust rolli. Kui Anne on abielus, siis on tema see abieluinimene, kes vaatab vallalist ehk George`i. Kui Anne on vallaline, siis kehtib loogika ikkagi. Abielus olv Jack vaatab vallalist ehk Anne`i.

Puust ja punaseks: oletame, et Anne on abielus ja ta vaatab George`i. Seega vaatab abielus olev vallalist ja saame vastuseks A.

Oletame, et Anne ei ole abielus ja teda vaatab Jack. Seega abielus inimene, kelleks on Jack, vaatab vallalist, kelleks on Anne. Ja vastus on jällegi A.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles