Tuntud roki- ja bluusikollektiiv Kolumbus Kris tähistab oma 29. sünnipäeva klubis Rock Cafe

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti üks vanimaid rocki- ja bluusikollektiive Kolumbus Kris
Eesti üks vanimaid rocki- ja bluusikollektiive Kolumbus Kris Foto: Promopilt

Eesti üks vanimaid rocki- ja bluusikollektiive Kolumbus Kris tähistab laupäeval, 9. aprillil Tallinnas klubis Rock Cafe oma 29. sünnipäeva. Nagu eelmistel sünnipäevakontsertidel,  musitseerib seekord  koos Kolumbusega  erikülaline, kelleks sel aastal on Kristjan Kasearu. Veel toovad tänavusel kontserdil publikule ja sünnipäevalapsele muusikalisi tervitusi Status Quo tribuutansambel STAATUS ning Maarius Urvet ja The Boston Lipstick Institute.

Kolumbus Krisi sünnipäevakontsertide märkimisväärseks koostisosaks on olnud trummilahingud. Andres Oja, Kolumbus Krisi trummimees tutvustab: «Tänavune trummilööming on järjekorras juba üheksas. Sellel aastal on oma mänguoskust ja tehnikat näitamas Eimel Kaljulaid, Villu Viirsalu, Ardo Põder, Kalev Välk, Reigo Ahven. Kõik nad on tuntud ja kõvad trummarid! Eriti hea meel on mul, et osaleda lubas kunagise legendaarse Showeri trummar Ardo Põder, keda me pole juba aastaid laval näinud.»

Jaanus Raudkats ütleb sünnipäevakontserdi eel: «Sellel kontserdil mängime esmattekandes kahte tuliuut lugu ja muidugi tulevad esitlusele ka vanad hitid. Rock`n`roll elab!»

Piletid Kolumbus Krisi sünnipäevakontserdile klubis Rock Cafe on eelmüügis hinnaga 8 eur plaadipoes Rock Road (Endla 38) ja rokipubis Woodstock.

Rock Cafe avab uksed 9. aprillil kell 21.00. Sisse lubatakse muusikahuvilisi, kellel vanust vähemalt 18 aastat. 

Tavapäraselt kaasneb Kolumbus Krisi sünnipäevaga ka kontserttuur Eestis:

01.04. Black Rose Pub, Viimsi; 02.04. Suure Venna Pubi, Viljandi ; 08.04. Scotland Yard Pub, Tallinn; 09.04. Rock Cafe, Tallinn; 15.04. Berliini Trahter, Rakvere; 16.04. Big Ben Pubi, Tartu; 22.04. Kochi Aidad, Tallinn; 28.04 Cafe Amigo, Tallinn; 06.05. Püssirohukelder, Tartu;  07.05. Õlle 17 Pubii, Võru; 13.05. Kentuki  Kõrts, Pärnu; 14.05 Sonda Kõrts.

Kolumbus Kris sai alguse 1987. aastal koosseisus Rein Joasoo (trummid), Aivar Oja (kitarr), Jaanus Raudkats (bass), Avo Ulvik (klahvpillid) ja Urmas Vare (laul). Bänd oli küll uus, kuid mängijad ei olnud enam päris rohelised, kõigil oli selja taga juba vähemalt 10 aastat muusikukarjääri. Aastaid oli gastroleeritud mööda Venemaad Gunnar Grapsi, Tõnis Mägi jt. bändidega ning erinevates koosseisudes varemgi koos mängitud. Esimene tõsisem esinemine toimus 1987. aasta Tartu Levimuusikapäevadel ja sealt edasi kõigil Eesti suurematel rockiüritustel. 1990. aasta lõpus vahetus koosseis - trumme asus mängima Andres Oja. Uue seltskonnaga tehti 1991. aasta kevadel üks meeldejäävamaid reise - Austinisse, Texasasesse.

Kolumbus Kris täna: Urmas Vare – laul, suupill; Aivar Oja – kitarrid; Jaanus Raudkats – basskitarrid; Andres Oja – löökpillid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles