USAs kahtlustatakse esimese klassi lapsi kaaslase mõrvaplaanis

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikides Alaskal Anchorage`is asuv kool Winterberry Charter School eemaldas tundidest kolm esimese klassi tüdrukut, kes plaanisid klassikaaslase mõrva.

Koolijuhi teatel näitas uurimine, et tüdrukud tahtsid kasuta kaaslase mürgitamiseks silikageeli pakendeid, mida pannakse kaupadele nende värskena ja niiskusest vabana hoidmiseks kaasa, edastab xoxnews.com.

Tüdrukud plaanisid silikageeli, mis on amorfne ränidioksiid, panna kaasõpilase toidu sisse.

Koolijuht Shanna Mall teavitas õpilaste vanemaid ilmsiks tulnud tapmisplaanist 22. märtsil e-kirjaga.

Julm plaan sai avalikuks, kuna tüdrukute vestlus kuulis pealt veel üks õpilane, kes teavitas sellest õpetajaid.

«Oleme tänulikud, et see õpilane sai plaani jälile ja hoolimata sellest, et ta õpib alles algklassis, sai ta kohe aru, et tegemist on ohuga. Soovitus vanematele, et nad õpetaksid oma lapsi ohtu tähele panema ja sellest teada andma,» lausus Anchorage`i politsei esindaja Jennifer Castro.

Õpetajad ja psühholoogid vestlesid kaaslase tapmist plaaninud tüdrukutega küsides, et kas nad ikka said aru, mida nad teha tahtsid. Uuriti, kas see pidi olema süütu nali või oli neil tõesti kavatsus kaasõpilane tappa.

Ilmnes, et tegemist oli siiski mõrvaplaani, mitte naljaga.

Politsei ei paljastanud juhtumi täpsemaid detaile, kahtlusaluste õpilaste ega ohvriks valitu nimesid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles