CIA unustas lõhkekeha treeningul kasutatud koolibussi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA koolibuss
USA koolibuss Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikide Luure Keskagentuur (CIA) ja politsei kasutas kevadisel koolivaheajal Virgina osariigi Loudoni maakonna koolibussi agentide ja pommikoerte treeningul, kuid pärast selle lõppu unustati lõhkekeha bussi.

See buss vedas Virginia Ashburne`i Briar Woodsi keskkooli õpilasi, edastab nbcwashington.com.

«CIA unustas pommikoerte treeningul kasutatud lõhkekeha kogemata ühte kasutatud bussi,» teatas CIA esindaja.

Tegemist oli väikese musta värvi pakiga, mis oli koerte jaoks pandud kapoti alla, samas puudus sellel detonaator või muu seade, millega seda oleks saanud plahvatama panna ning seega õpilastele otsest ohtu ei kujutanud.

Loudoni koolide pressiesindaja Wayde Byardi teatel treenivad CIA ja FBI koolides ja koolibussidega põhjusel, et ohuolukordi võib ka neis ette tulla kas siis koolitulistaja või terroristide tõttu.

Nimetatud koolibussiga transporditi selle nädala alguses mitu korda õpilasi. Lisaks sõidutati selle bussiga erivajadusega õpilasi üle 200 kilomeetri enne, kui lõhkekeha leiti.

«Kasutatud treeninglõhkekehast osa kukkus ära, kuid jäi ikka bussi sisse. Ülejäänu sellest leiti tehnohoolduse käigus,» teatas Loudoni maakonna šerif Mike Chapman.

CIA kinnitas, et tegemist oli treeningseadmega, mida ei oleks saanud plahvatama panna ega kujutanud bussis olnutele ohtu.

Sellest hoolimata tekkis lapsevanematel mure, et äkki oleks plahvatus siiski võinud mingitel asjaoludel aset leida ja lapsi selle tõttu hukkuda.

CIA kinnitas, et nad muudavad pommikoerte treeningu reegleid, et selliseid intsidente tulevikus enam aset ei leiaks.

Loudoni maakonna politsei ja tuletõrje esindajad teatasid, et nad ei osale enne CIA treeningutel, kuni pommikoerte treeningu ja koolibusside kasutamise reegleid on karmistatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles