Omanik pani restorani ette külmiku, milles on toit kodututele

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Lõuna-Indias Kochis pani restoraniomanik restorani ette külmiku, milles on kodututele jaoks tasuta toit, mida ta restoranis ei ole söögiks tehtud.

Pappadava restorani omaniku, 28-aastase Mino Pauline´i teatel oli talle talumatu vaadata, kuidas inimesed tema restorani juures prügikastist toidujäänuseid otsisid ja ta otsustas anda neile puhast toitu, edastab The Independent.

Külmik kannab nime Nanma Maram, mis tähendab «headusepuu» ja sealt saavad abivajajad kõhutäie.

Külmikusse on hakanud ka teised Kochi elanikud puuduse ja nälja käes kanntajate jaoks toitu panema.

Naine sai idee aidata näljaseid, kui märkas ühel õhtul kõhna naist ta restorani prügikastis sorimas. Ta mõistis, et nii tema restoranis kui ühiskonnas üldse läheb palju puhast ja söömata toitu raisku.

Ta langetas otsuse panna oma restorani ette külmik, milles olev on mõeldud neile, kes ei suuda endale toitu osta.

Külmik on avatud ööpäevaringselt ja sealt saavad võtta toitu kõik, kes selleks vajadust tunnevad.

Omaniku sõnul on nüüdseks umbes tosin kundet, kes käivad regulaarselt sealt toitu võtmas.

Kriitikute sõnul on Pauline`i samm panna oma äri ette kodutute jaoks «söögilett» täiesti jabur, sest nende arvates meelitab see röövleid ligi.

Restoraniomaniku teatel ei ole ta veel ühtegi pätti näinud, vaid ainult õnnelike nägudega inimesi, kes tänu külmikus olevale on kõhutäie saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles