Kontserdimajas näeb mälestusnäitust

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Lilje.
Peeter Lilje. Foto: PP

Pärnu kontserdimaja galeriis on jaanuari lõpuni avatud näitus dirigent Peeter Lilje elust.

Oktoobris tähistas Eesti riiklik sümfooniaorkester (ERSO) oma kauaaegse peadirigendi Peeter Lilje (1950–1993) 60. sünniaastapäeva.

Peale Neeme Järvi juhatusel antud menukate kontsertide Tallinnas ja Pärnus valmis sel puhul näitus, mis annab ülevaate Lilje õpingutest, pikaajalisest koostööst ERSO ja Estonia teatriga, gastrollidest, tööst Soomes, perest ja sõpradest.

Tegemist on esimese mahuka ja rohkete fotodega illustreeritud ülevaatega varalahkunud talendi elust, kelle tegevust on jäänud meenutama paljud kaunid kontserdi- ja teatrielamused, salvestused ning loomulikult inimesed.

Kauane sõber ja kolleeg Mikk Mikiver on Liljed iseloomustanud järgmiselt: „Partei asemel valis ta partituuri, intriigitsemise asemel interpreteerimise. Tundlik, haavatav, õrn. Ja äge, kui muusika asemel kiputi noote mängima. Selline oli Peeter Lilje.“

Näituse koostasid Tiina Mattisen, Maia Lilje ja Maarja Kasema, kujundas Heili Roos.

Pärast esmaesitlust Estonia kontserdisaali fuajees läks näitus Eesti turneele ning jaanuari lõpuni on seda võimalik vaadata Pärnu kontserdimaja galeriis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles