Sakslastel kästi Obama visiidi ajal «akendest kaugemale hoida» (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barack Obama ja Angela Merkel 2015. aastal kliimakonverentsil Pariisis
Barack Obama ja Angela Merkel 2015. aastal kliimakonverentsil Pariisis Foto: SCANPIX

Saksamaa Hannoveri võimud andsid elanikele käsu hoiduda USA presidendi Barack Obama visiidi ajal akendest eemale, et nende uudishimu ebakohasena ei paistaks ning et nad ei lehvitaks, kuna see rikub julgeolekureegleid.

Barack Obama saabub Hannoveri 24. aprillil ning enne seda edastati kohalikele täpsed instruktsioonid, mida teha tohib ja mida mitte, edastab The Local.

Hannoveri politsei lasi trükkida näpunäidete flaiereid, mida jagatakse umbes 1800 linlasele, kes elavad messikeskuse ja loomaaia vahelisel alal. Barack Obama kohtub Saksamaa kantsleri Angela Merkeliga Hannoveri messikeskuses.

Politsei teatel on politseinikel õigus siseneda kõikide kodanike korterisse või majja, kes kehtestatud reegleid rikuvad.

Hannoveris on paikades, kus Obama viibib või liigub turvatsoonid, milles politsei hakkab dokumente kontrollima juba 23. aprillil.

Kui Obama külastas 2008. aastal Berliini, anti ka berliinlastele käsk akendest eemal olla ja mitte lehvitada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles