Mahe rokipidu! Ultima Thule ja Jäääär annavad koos kontserdi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rokkbänd Ultima Thule
Rokkbänd Ultima Thule Foto: Erakogu

Rock Café kontserdisari «Kaks legendi» jätkub eesti rokkmuusika lipulaeva Ultima Thule ja kitarriansambli Jääääre kontserdiga. 22. aprillil astuvad Rock Cafe lavale head sõbrad ja kolleegid, et anda üks kevadine kontsert kõigile hea muusika austajatele. Piletid kontserdile on saadaval Piletilevis.

Selle aasta alguses 25. aastaseks saanud Jäääär on kirjutanud ennast eestlaste südametesse mitmeteistkümne stuudioalbumiga. Kindlasti pole kellegi jaoks võõrad lood  nagu: «Vala veini», «Jäljed» või «Viimane tramm». Lood elust enesest, saateks virtuooslik kitarrimäng ning lugude vahele maitsekas nali, on saanud Jääääre kaubamärgiks.

Pärast 25. aastat laval ei näita Jäääär väsimusemärke, küll on aga aastatega kogunenud küpsust ja lugusid mida esitada. Pea igal aastal on ilmunud värske album ja toimunud suvetuur. Juubeli puhul toimusid Tallinnas ja Tartus ka sünnipäevakontserdid, mis olid viimseni välja müüdud. Jääääre koosseisus kuuleb laulmas ja kitarri mängimas Jaan Sööti, basskitarril Tarvo «Tarz» Jaaksood, kitarridel ja laulmas Tõnu «Tõun» Timmut ning Teet Vellingut kitarril, iiri viledel ja erinevatel löökpillidel.

Õhtut jätkab eesti rokkmuusika üks alustalasid – Ultima Thule. Järgmisel aastal oma 30. sünnipäeva tähistav Ultima Thule alustas tegevust juba 1987. aastal ning sai tuntuks, kui sõnumiga bänd, mille peent lingvistilist poolt kaunistab professionaalselt väljamängitud muusika. Ultima Thule muusika on käinud käsikäes laulva revolutsiooniga ja nii mõnestki loost on saanud mitteametlik hümn. Nii juhtus näiteks Ultima Thule looga «Liivimaa Pastoraal», mis kuulus esitlamisele ka 2011. aasta noorte laulupeo rokikooride kavas. Bändi põhikoosseisu kuuluvad Riho Sibul, kelle kanda on vokaalosa ja kitarr, Raul Vaigla bassil, Kalle Vilpuu kitarril, Toomas Rull trummidel, Aare Põder klahvpillidel.

Head rokki ja mahedat kitarrimuusikat, saab kuulda juba 22. aprillil Tallinnas, Rock Cafes. Piletid on saadaval Piletilevi eelmüügis 12 euroga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles