Vägev! Eestlaste kokteil valiti Euroopa 20 parima sekka

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kokteil «Smile of the Forest»
Kokteil «Smile of the Forest» Foto: Sten Pedari

De Kuyperi rahvusvahelisel Bar Fight võistlusel jõudsid Eesti baarmenid 20 parima sekka. Kokteiliga «Smile of the Forest» on Tallinna Shootersi baarmenid esimesed eestlased, kes saavad võimaluse osaleda Schiedamis toimuval finaalvõistlusel.

De Kuyper Bar Fight on sel aastal teist korda toimuv rahvusvaheline kokteilivõistlus, kus osalevad Euroopa parimad baarmenid. Võistlusel osalemiseks pidid baarmenite meeskonnad esitama video, milles valmistatakse De Kuyperi likööri baasil loodud kokteili.

«Kokteili «Smile of the Forest» loomise lugu sai alguse juba aastaid tagasi, kui veetsime sõpradega palju aega looduses ning sõitsime ratastega läbi Rootsi Hollandini välja,» sõnas kokteili autor Oliver Kurbas. «Kuna kolmenädalasel retkel metsas telkides puudusid igapäevased elektroonilised seadmed nagu televiisor ja nutiseadmed, lõbustasime ennast lõkke ääres grillides, laagrit ehitades, lummavaid vaateid nautides ning teed juues – kokteil «Smile of the Forest» aitab neid hetki taasluua ja meenutada,» ütles ta.

Kokteili valmistamiseks on kasutatud De Kuyperi musta tee ja ingveri likööri, Vana Tallinna likööri, laimimahla, mandlisiirupit ning kuuse ekstrakti. «De Kuyperi musta tee liköör aitab taaselustada need mälestused ning metsiku looduse hõngu annab juurde isekeedetud kuuse ekstrakt,» selgitas Kurbas.

Kõigi Bar Fight võistlusel osalejate seast valisid De Kuyper Brand Ambassadorid Arno van Eijmeren ja Nicolas Saint-Jean välja 20 parimat, kelle vahel selgitatakse kuus finalisti rahvahääletuse teel.

SIIN on üles laetud kõik videod. Hääletada on võimalik 8. aprillini ning kuus enim hääli saanud meeskonda sõidavad De Kuyperi peakontorisse Schiedami Hollandis, kus toimub finaalvõistlus. Finaali võitjaid autasustatakse 10 000 euro suuruse auhinnarahaga.

Prike joogiekspert Hannes Aedla sõnul on liköörid ühed vanimad alkohoolsed joogid. «Vanasti maitsestati jooke ning tehti tõmmiseid, et luua ravi või hea joogi saamise eesmärgil uusi huvitavaid maitsekombinatsioone,» sõnas Aedla.  «Holland on olnud üks läbi aegade väljapaistvamaid liköörivalmistamise riike. Sealt on pärit ka 1695. aastal De Kuyperi perekonna poolt asutatud destilleerimiskoda.»

De Kuyper

De Kuyper on maailmas esindatud rohkem kui 100 riigis ning esikohal likööride valmistamises ning müümises. Seda ka Eestis, kus De Kuyperi kokteililikööre esindab Prike AS.

De Kuyper on palju arendanud kokteilikultuuri nii Eestis kui ka mujal maailmas, olles kaasatud tähtsamatele baarmenite võistlustele. Tänu pidevalt uuenevale valikule, on baarmenid saanud ellu viia oma fantaasiarikkaid kokteile, pakkunud fantastilisi maitsekombinatsioone ning viinud kokteilid uuele tasemele.

De Kuyperi edu alus on kogemused – 300 aastat järjepidevat arengut ja uuenduslik lähenemine destilleerimis- ja valmistamisprotsessile. See kõik on võimaldanud kasutada siiani ainult naturaalseid koostisosasid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles