Peeter Rebase dokumentaalfilm «Tashi Delek!» valiti kahe filmifestivali programmi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Rebase dokumentaalfilm “Tashi Delek!” valiti kahe filmifestivali programmi
Peeter Rebase dokumentaalfilm “Tashi Delek!” valiti kahe filmifestivali programmi Foto: Peeter Rebane

Peeter Rebase dokumentaalfilm «Tashi Delek!» valiti kahe filmifestivali programmi.

Foto: Peeter Rebane

Film linastub 29.05–5.06 Poolas, maineka Krakovi rahvusvahelise filmifestivali võistlusprogrammis ning 22.–29.04 Kosovos, Prifest festivali dokumentaalfilmide programmis.

Tashi on pealtnäha tavaline 17-aastane tiibeti poiss. Talle meeldib mängida jalgpalli ja korvpalli ning kuulata lääne popmuusikat. Tashi on ka tiibeti Sakya budistliku koolkonna munk, kelle vanemad saatsid juba kuueaastaselt kloostrisse elama.

Tashil seisab 18-aastaseks saades ees elu tähtsaim otsus – kas pühendada oma elu mungana budismile ning Mustangi kultuuri ja traditsioonide edasikandmisele või lahkuda kloostrist ja proovida hoopis tavaelu?

Vaatajad jälgivad Tashit tema teekonnal kloostrist koju isa juurde läbi Himaalaja mäestiku. Nad kohtuvad tema kodumaa, iidse Mustangi kuningriigi inimestega ning näevad läbi Tashi silmade tänaseni säilinud Tiibeti kultuuri olevikku, minevikku ja tulevikku. Nad ka õpivad tundma tema perekonda. Millise otsuse Tashi langetab? Mis ootab ees Mustangi kultuuri ja rahvast? Kas lääne ühiskonnal on siit midagi õppida?

Filmi toetasid Eesti Filmi Instituut ja Eesti Kultuurkapital.

Filmi operaator on Mait Mäekivi, monteerija Tambet Tasuja, produtsent Priit Rebane. Filmi pikkus on 52 minutit, tootjafirma Factory, www.thefactory.us. Film valmis 2015. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles